Teknologi

Sonos tænder ny gratis tjeneste – Sonos Radio

Sonos Radio giver brugerne adgang til hele 60.000 stationer – og til Sonos’ egenproducerede radioprogrammer under navnet Sonos Sound System.

Sonos tænder i dag for en ny tjeneste i form af Sonos Radio, der er en gratis, reklamefinansieret radiostreamingtjeneste, der giver adgang til mere end 60.000 radiostationer og en række kuraterede kanaler, Sonos Stations, der er baseret på brugernes egne yndlingsgenrer. Samtidig er der premiere på Sonos’ egen reklamefrie signaturstation, Sonos Sound System, der skydes i gang med musik kurateret af Radioheads Thom Yorke.

 –  Sonos har altid gjort det let at udforske fordelene ved musikstreamingtjenester med et førsteklasses produkt, der både lyder godt og giver frihed til at vælge selv. Sonos Radio samler radiostreamingtjenester og særligt producerede radiostationer på en enkel og elegant måde, siger Sonos-CEO Patrick Spence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sonos Radio giver en samlet indgang til internationale radiostationer ved at integrere internetradiotjenester, herunder TuneIn og iHeartRadio. “Man kan lytte til musik, sport, nyheder og meget mere fra lokale stationer baseret på postnummer og samtidig have adgang til stationer fra hele verden,” hedder det i pressemeddelelsen.

Egen radiostation

Mest interessant er dog  Sonos egen reklamefrie signaturstation, Sonos Sound System, der lanceres samtidig. Stationen kurateres og drives af Sonos-teamet og bliver produceret i et nybygget radiostudie i Sonos’ flagskibsbutik i New York. 

“Lytterne vil kunne nyde et skarpt udvalg af musik, historier fra bag scenerne samt specialprogrammer med forskellige gæster, såsom Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phobe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabon og mange flere. Specialprogrammer med gæsteartister udsendes hver onsdag med et 60 minutters langt radioshow med musik og viden om kunstnere, udgivelser og værtens egne betragtninger,” hedder det i pressemeddelelsen.

Sonos Sonic Logo, komponeret af Philips Glass.

De reklamefrie artistproducerede stationer streamer regelmæssigt en opdateret liste med hundredvis af sange fra kunstnernes egne inspirationskilder og favoritter. Thom ‘Radiohead’ Yorkes station In the absence thereof… lanceres i dag. 

– Her kommer min egen personlige compilation i konstant forandring. Det jeg lige har fundet, det der fascinerer og bevæger mig, det jeg bliver besat af, udfordret af, det der åbner døre om minder mig om hvad jeg har glemt, det vanvittigt komplekse eller fuldstændig simple, voldsomme, sjove, rodede, tunge eller lette. Kort sagt hvad der falder mig ind. Det kan være gammelt, dugfriskt eller lige genopdaget. Med al denne tid indendøre, håber jeg at kunne give lidt adspredelse og måske lindre følelsen af hjemmets fire vægge, der lukker sig om én, siger Thom Yorke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De kommende uger vil artiststationer fra Brittany Howard fra Alabama Shakes, David Byrne og Third Man Records blive præsenteret, og nye artiststationer vil regelmæssigt komme til.  

Engelsktalende Sonos-brugere står først i køen, men tjenesten vil inden længe også være tilgængelig i Danmark som standard i Sonos-app’ens browsermenu, loves det.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.