×
GamingTophistorie

Sony åbner op for intern SSD-udvidelse til PS5 i seneste beta-software

Den seneste beta-version af softwaren på PS5 åbner endelig op for intern SSD-udvidelse.

Den seneste beta-version af softwaren på PS5 åbner endelig op for intern SSD-udvidelse.

En meget efterspurgt funktion til PS5 er endelig landet, sådan nogenlunde. Udvidelse af den interne M.2 SSD er nu tilgængelig – dog kun for beta-testere indtil videre.

Udvidelse af lagerpladsen har indtil nu kun været muligt via. en ekstern harddisk eller SSD, men det har sine begrænsninger. På det eksterne drev kan man nemlig kun lagre PS5-spil, men ikke spille dem derfra – dette ændrer sig dog nu.

Sony stiller dog en række specifikke krav til installation af en intern SSD. Dette gør processen lidt mere kompliceret, sammenlignet med løsningen på Xbox Series X|S, som mere eller mindre er plug n play.

Krav til intern SSD til PS5:

Minimumskravet er en PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSD på 250GB – 4TB. Derudover er det også anbefalet, at læsehastigheden skal være på minimum 5,500MB/s eller hurtigere. Grundet den store varmeudvikling, anbefaler Sony også, at man køber en SSD med heatsink eller eftermonterer en.

Der er også nogle krav til SSD’ens størrelse og dimensioner:
Total size including cooling structure: In millimeters: smaller than 110mm (L) x 25mm (W) x 11.25mm (H).
Form Factor: M.2 type 2230, 2242, 2260, 2280 and 22110.

Vær opmærksom på at der er flere SSD’er der opfylder kravene, men ikke er blevet officielt testet i en PS5. Indtil videre er der to SSD’er der er bekræftet til at fungere optimalt med PS5: Seagate Firecuda 530 og WD Black SN850. Begge SSD’er kan købes med heatsink.

Se hvordan du installerer en M.2 SSD her: For beta users: how to add an M.2 SSD to a PS5™ console.
Bemærk at SSD’en kun fungerer, såfremt man kører med beta-softwaren.

Softwaren er i øjeblikket kun tilgængelig for testere tilknyttet beta-programmet. Efter en afsluttet beta-test, vil softwaren blive tilgængelig for alle brugere. Præcis hvornår softwaren udgives, er endnu uklart.


Læs også: Motorola klar med tre spændende telefoner i Edge 20-serien

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.