×
Gadgets

Sonys 40-års jubilæums-Walkman er ren nostalgi

Sony NW-A100TPS ligner måske nok den originale Walkman fra 1979, men det er i virkeligheden en avanceret Android-styret digital musikafspiller.

I juli måned kunne den originale Walkman fejre sin 40-års fødselsdag – hvilket vi fejrede i denne artikel – og under IFA-messen i Berlin fik vi mulighed for at kigge nærmere på den 40-års jubilæumsudgave, som Sony sender på markedet til november. En afspiller der ligner den originale TPS-L2 fra 1979, men i virkeligheden er en topmoderne digital afspiller med 3,6 tommer skærm og Android-styresystem.

Jubilæumsudgaven af Sonys Walkman er nemlig en speciel variant af den nyligt lancerede Sony NW-A100TPS musikafspiller, med et specielt designet cover og en indpakning, der henter inspiration fra 1979-originalen.  Bagsiden prydes af et “40th Anniversary”-logo, ligesom selve æsken ligner noget, der er udtænkt i 1970’erne.

Kassettebåndet er (heldigvis) skiftet ud med 16 gigabyte intern lagerplads til digital musik. Men takket være en app, der er udformet som et kassettebånd, vises kunstner og sangtitel på skærmen som var det et bånd, du selv har optaget. Typen af kassettebånd i appen skifter visuelt alt efter hvilken type af digital fil, du afspiller.

Walkman
“Kassettebåndet” er en app, der afvikles på den 3,6 tommer store skærm (foto. iNPUT).

NW-A100TPS er baseret på Android 9 operativsystemet og har Bluetooth med aptX HD, NFC og wifi, så du kan streame fra musiktjenester, når du har adgang til en netforbindelse. Den angives til at have 26 timers batterilevetid og lades op igen via USB-C. Du kan læse flere specifikationer hos Sony.

Jubilæumsudgaven kommer i handelen til november, men der produceres ganske få eksemplarer og de kommer ikke i almindelig handel. I stedet skal du opsøge dem i specielt udvalgte butikker rundt om i Europa. Prisen bliver på omkring 6-7.000 kroner. Hvis du har forelsket dig er vores råd, at du går i gang med at researche allerede nu – afspilleren bliver sandsynligvis ubetalelig, når den dukker op på eBay. Et vaskeægte samlerobjekt.

Walkman
Modellen der er udstillet på IFA – inklusive den retrolækre æske (foto: iNPUT).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.