fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Sonys nye Xperia-modeller har variabelt teleobjektiv

Sony har i dag lanceret to nye topmodeller i Xperia-serien, med stort fokus på både kamera og underholdning.

Sony har i dag præsenteret to nye topmodeller i Xperia-serien af mobiltelefoner, nemlig Xperia 1 III og Xperia 5 III, og ikke helt underligt er det kameraet, der i fokus. Sony fortæller, at de to telefoner er “verdens første der kommer med både et variabelt teleobjektiv og Dual PD-sensor”. Desuden er det i forvejen hurtige og præcise autofokus-system blevet forbedret.

De to modeller har naturligvis indmad, der er plukket fra øverste hylde. Tre kameralinser på bagsiden, Snapdragon 888 processor og 5G-forbindelse. Designet er der ikke pillet meget ved – de oser begge langt væk af den sædvanlige Xperia-æstetik, der lader til at have hentet inspiration fra monolitten i Rumrejsen År 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og apropos netop film, så har Sony udrustet Xperia 1 III med en 6,5 tommer stor 4K OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format. Skærmen kan levere 120 opdateringer i sekundet. Telefonen har også to højttalere, der kan levere 40 procent højere volumen og kan håndtere Sonys 360 Reality Audio-format og Dolby Atmos. Altså noget nær det tætteste, man kommer på en biograf i lommeformat.

“Lillebror” Xperia 5 III har til sammenligning 6,1 tommer skærm. Den er også i 21:9 CinemaWide-format, men den har kun Full HD 1080p-opløsning.

Derudover byder telefonerne på trådløs opladning af det 4.500 mAh store batteri – og så har Sony forsynet USB-C stikket med mulighed for et specielt kabel, der omdanner telefonerne til en monitor sammen med et DSLR-kamera. En feature, der er neglet fra Xperia Pro (der kunne det samme med HDMI).

Sony har udrustet telefonerne med tre 12-megapixel kamerasensorer på bagsiden, og både hovedkamera og telefoto-linsen understøtter optisk billedstabilisering (Xperia 1 III har også en Time of Flight-dybdesensor).

Sony fortæller at de tre objektiver har brændvidder på henholdsvis 16 mm (f/2.2 ultravidvinkel), 24 mm (f/1.7 vidvinkel) og 70 mm (f/2.3 telefoto), men at brændvidden på telefotolinsen kan skiftes til 105 mm (f/2.8) ved hjælp af et snedigt periskop-design, hvor objektivet flyttes fysisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som resten af Xperia-familien kommer telefonerne også med Photography Pro. Funktionen er udviklet af professionelle fotografer og indeholder derfor mange af de manuelle indstillinger, der også er tilgængelige i Alpha-seriens kameraer, herunder ISO, lukkehastighed, eksponeringsindikator, RAW-understøttelse samt en dedikeret udløserknap. Telefonerne kommer desuden med en ny ’standardtilstand’ i Photography Pro, der skal give hurtig adgang til en række fotografifunktioner, såsom portrætretning, kunstnerisk bokeh-effekt, panorama og meget mere.

Begge modeller kommer i et IP65/IP68-vandafvisende og støvsikret design. Sony har endnu ikke afsløret hverken pris eller hvornår vi kan forvente at se dem i butikkerne. Men de bliver næppe billige …

 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button