Teknologi

Spotify brygger på ny gratis musikapp

Spotify har lanceret Stations by Spotify, der kan afspille curaterede spillelister helt gratis.

Spotify har netop lanceret Stations by Spotify, en annoncefinansieret app, der gør det muligt at lytte til tjenestens egne curaterede spillelister uden at betale abonnement for det.

I skrivende stund er app’en kun ude til Android – og hvad er mere ærgerligt – kun til brugere i Australien. Den har desuden fået mærkatet “eksperiment”, så det er endnu usikkert om den vil udkomme til andre platforme i andre lande.

Nærmest lige som radio

Det er ikke muligt at søge på hverken artister eller sange i Stations by Spotify. I stedet kan man vælge mellem en række spillelister, ligesom man kan finde Spotifys Release Radar og Discover Weekly-spillelister.

Man kan dog få en form for personlig spilleliste frem. Hvis man trykker “Like” på et nummer, du lytter til, låser den op for personlige stationer baseret på dine likes. Det er dog hverken muligt at skippe eller springe mellem numrene.

App’en ligner et forsøg på at skaffe Spotify hurtige annonceindtægter uden at skulle bonne abonnenter. Om den slår an, eller man bare bruger den nogenlunde samme funktion i den traditionelle Spotify-app, må tiden vise. Find Station by Spotify på Google Play via dette link.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

Close

Du bruger en Adblocker

Vi lever af annoncer, så overvej venligst at slå din adblocker fra.