×
Fremtidens HjemTophistorie

Stikket der sladrer om sit strømforbrug

Aqara Wall Outlet rapporterer i realtid om den mængde strøm, der løber gennem stikket, ligesom det kan styres trådløst fra mobilen.

Det kinesiske firma Aqara har netop lancere deres seneste produkt til det intelligente hjem. Aqara Wall Outlet H2 EU er en stikkontakt med indbygget måling af strøm, der kan fjernbetjenes via Aqara Home-app’en.

Kommunikationsprotokollen er Matter over Zigbee 3.0 (via Aqaras hub), hvilket betyder, at den også fungerer med Apple Home, Google Home, Amazon Alexa og Samsung SmartThings samt Homey. Det fortæller HomeKits.de.

Eneste ulempe, for os danskere i hvert fald, er, at den ikke følger Fuga-standarden. I stedet følger stikkontakten de europæiske dimensioner. Nemlig 86 x 86 x 47,7 millimeter. Den kan også fungere med dækrammer, hvor pladsen i midten måler 55 x 55 millimeter.

Aqara Wall Outlet rapporterer i realtid om den mængde strøm, der løber gennem stikket, så man kan holde øje med sit forbrug i app’en. Men det åbner også for andre muligheder. Eksempelvis kan man programmere stikket til at slukke automatisk, når mobiletelefonen er færdig med at oplade. Eller hvis der trækkes unaturligt meget strøm gennem stikket. Grænserne for dette kan man selv definere.

Aqara Wall Outlet
Aqera-stikkontakten fortæller om forbruget både i realtid og akkumuleret.

Aqara Wall Outlet er sat til salg og koster 319 kroner herhjemme. På den officielle hjemmeside henvises der til den tyske afdeling af Amazon, men de sender ikke til Danmark. Stikket kan dog købes herhjemme – og en Google-søgning på ‘Aqara Wall Outlet’ leder dig på rette vej.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.