TeknologiTophistorie

TDC har blødt 52.000 kunder på tre måneder

Både bredbåndskunder, tv-kunder og fastnetkunder smutter i stort tal fra TDC, viser det seneste kvartalsregnskab.

Fredag fremlagde TDC Group sit seneste kvartalsregnskab og det ligner ikke nogen fest. I perioden mellem april og juni smuttede 52.000 kunder fra selskabet og omsætningen faldt i forhold til samme periode sidste år. Alligevel formåede selskabet at tjene flere penge.

Det er primært fastnetkunderne, der smutter. De står for hele 36.000 af de 52.000 kunder, der er væk. Men også bredbåndskunderne tæller godt med. 16.000 bredbåndskunder valgte i de sidste tre måneder at stoppe samarbejdet med TDC. Det var dog trods alt mindre end i samme periode sidste år, hvor hele 34.000 bredbåndskunder opsagde abonnementet.

Kabel-tv-kunderne siver fortsat, men der er sat en finger i diget. De seneste tre måneder har 7.000 tv-kunder forladt butikken. I årets første kvartal var det tal 18.000 og i samme periode sidste år måtte TDC vinke farvel til voldsomme 41.000 tv-kunder. Dermed er der smuttet i alt 25.000 tv-kunder i årets første halvår.

På mobilsiden ser det umiddelbart mere positivt ud. TDC har haft en tilgang på 7.000 mobilkunder mellem april og juni. Men dykker man ned i de tal, så viser det sig, at privatkunderne smutter. 8.000 private mobilkunder har vinket farvel, men det tab opvejes af, at der kommet 15.000 erhvervskunder til.

Hertil skal det dog nævnes, at 2.000 af de nytilkomne er maskinkort; altså simkort til eksempelvis smartwatches eller IoT-enheder.

Holder man maskinkortene udenfor, har TDC Group nu 2,73 mio. mobilkunder – privat og erhverv. Til sammenligning har Telenor på andenpladsen 1,68 mio. kunder.

Tjener mindre på hver mobilkunde

En anden udfordring for TDC er, at de tjener mindre på de mobilkunder, der bliver. I perioden tjente de i gennemsnit 209 kroner per mobilkunde per måned. I årets første kvartal var det 211 kroner. Faktisk er indtjeningen per mobilkunde faldet støt siden tredje kvartal 2019, hvor TDC tjente 223 kroner per mobilkunde hver måned. I øvrigt er det privatkunderne, der lægger flest penge med 125 kroner om måneden, mens erhvervskunder kun lægger 84 kroner.

Til gengæld tjener TDC mere på bredbåndskunderne nu end tidligere. Hver bredbåndskunde lægger i gennemsnit 495 kroner om måneden, mens det i samme periode sidste år var 490 kroner.

Også de tilbageværende kabel-tv-kunder spytter mere i kassen. I gennemsnit betaler de 284 kroner hver måned, hvilket er 23 kroner mere end i samme periode sidste år.

Pænere bundlinje

På trods af udfordringerne er det faktisk lykkes for TDC at øge bundlinjen. Omsætningen faldt godt nok fra 2,83 mia. kroner i Q2 2020 til 2,78 mia. kroner i samme kvartal i år, men overskuddet efter skat (EBITDA) steg fra 1,60 mia. kroner til 1,62 mia. kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.