Teknologi

TDC vil levere lynhurtigt fibernet til jyderne

TDC’s fibernet-offensiv skal koble en million husstande på fibernettet. Det kommer i første omgang Århusianerne til gode.

TDC begynder nu sin fibernet-offensiv i Jylland. I første omgang graves der fiber ned til tusind adresser i den vestlige del af Aarhus, men TDC har et erklæret mål om at nå knapt en million husstande og virksomheder inden for de næste fem-seks år.

– TDC skal være en central ejer af fibernet i hele Danmark og dermed være med til at skabe en digital fremtid for landet. Det betyder, at vi kommer til at grave over hele landet – også i mere tyndt befolkede områder uden for byerne, siger Andreas Pfisterer, koncerndirektør i TDC, til Finans.

TDC’s ambitiøse fibernetstrategi blev meldt ud i november. Efter opkøbet af Dongs fibernet kan selskabet nå omkring 200.000 husstande i hovedstadsområdet og i marts begyndte TDC at grave fiber ned til tusind husstande i Roskilde. Men nu er gravemaskinerne rykket til Jylland.

– Vi har en ambition om, at vi i løbet de næste fem-seks år kunne levere fibernet til op mod 1 mio. husstande og virksomheder. Vi vil nå bredt ud i hele Danmark, og projektet i Aarhus bliver første step uden for hovedstadsregionen, siger Andreas Pfisterer.

I Jylland domineres fibernettene af energiselskaber som Ewii og Eniig, men en tredjedel af Jylland har stadig ikke fibernet – og det er disse områder, der er interessant for TDC.


Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.