Elbiler

Tesla-ejer låser Model 3 op med indopereret RFID-chip

Hvis du er typen, der altid glemmer dine nøgler, har bio-hackeren Amie DD fundet en ekstrem løsning: En indopereret RFID-chip, der kan låse bilen op.

Der findes adskillige forskellige måder, man kan låse sin Tesla Model 3 op – nøglekort, app eller trådløs nøgle – men en ejer er gået skridtet videre med et biohack; hun har simpelthen fået indopereret en RFID-chip i armen, som kan bruges til at låse bilen op.

Tesla-ejeren, der går under navnet Amie DD, har produceret en video der dokumenterer, hvordan hun pillede RFID-chippen ud af sit nøglekort og skabte et implantat, som hun skød ind i armen. Videoen kan ses ovenfor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Amie DD er det ikke odiøst at lægge chips under huden; allerede for flere år siden fik hun skudt en RFID-chip i armen som kan bruges til både at låse hoveddøren i hjemmet op – og åbne en browser på mobiltelefonen og sende den til hendes hjemmeside. Teslas sikkerhedsforanstaltninger forhindrede hende i at genbruge den eksisterende chip, så eneste løsning var at tilføje en ny.

RFID-chip
Amie DD har fået opereret en RFID-chip i armen, så kun fungerer som trådløs fjernbetjening.

For Amie DD er det største problem, at armen er hævet efter operationen. Det betyder nemlig at rækkevidden på RFID-chippen bliver begrænset, så hun skal ret tæt på bilen for at kunne låse den op (25 millimeter). Amie DD håber dog, at rækkevidden bliver bedre, når hævelsen forsvinder …

Det lyder måske en kende ekstremt at skyde en chip ind under huden, men det er i virkeligheden den samme proces der bruges, når kæledyr skal chippes med identifikationsnummer. 

Back to top button