×
ElbilerTophistorie

Tesla Model 2 får 53 kWh LFP-batteri

Den kompakte model, der måske får navnet Tesla Model 2, bliver konkret omtalt i selskabets nye Masterplan 3.

Når Tesla Model 2 engang kommer på vejene, bliver det med et 53 kWh stort LFP-batteri. En kompakt elbil, som Musk har omtalt ved flere lejligheder, men som ikke nødvendigvis kommer til at hedde Model 2. I den nyligt udgivne Master Plan 3 omtales bilen, men blot under typen Compact.

Den kompakte elbil har Musk omtalt ved flere lejligheder:

– Det ville være rimeligt at antage, at vi ville fremstille et kompakt køretøj af en art og sandsynligvis et køretøj med højere kapacitet af en art, sagde Elon Musk eksempelvis tilbage i 2020.

I Master Plan 3 er bilen blevet helt konkret. Den figurerer i en oversigt over de fremtidige behov for batteri- og strømproduktion.

Tesla Model 2
Teslas fremtidige modeller (illustration fra Master Plan 3).

Ideelt set forventer Tesla, at den kompakte model ville bruge et såkaldt LFP-batteri (litium-jernfosfat), som ville give en lavere batteriomkostning end de NCM-batterier, der er mest udbredt i dag. En passende batteristørrelse i denne sammenhæng ville være 53 kWh, skriver Tesla.

Baseret på nutidens standarder vil et sådan batteri kunne give Tesla Model 2 en rækkevidde på omkring 350-450 WLTP-kilometer.

Selv forventer Tesla, at en kompakt elbil umiddelbart vil kunne blive en kolossal succes. I skemaet skriver Tesla, at de forventer at skulle producere 42 millioner eksemplarer om året. Til sammenligning forventes der “kun” at skulle produceres 24 millioner eksemplarer af Model 3 og Model Y tilsammen.

Tesla Master Plan 3

Tesla Master Plan 3 kan læses her i sin fulde længde. Det er en omfattende artikel på 41 sider, der går i detaljer om, hvordan verden kan fjerne fossile brændstoffer. Målet er en bæredygtig global energiøkonomi gennem forbrugerelektrificering, bæredygtig elproduktion og energilagring.

Tesla Model 2
Illustration fra Masterplan 3.

I Master Plan 3 præsenterer Tesla seks konkrete trin, hvor man kan bruge ressourcerne markant mere effektivt og samtidig reducere de væsentligt negative aspekter ved brugen.

De seks trin er:

  1. Forny det eksisterende net med vedvarende energi.
  2. Skift til elbiler.
  3. Skift til varmepumper i boliger, erhverv og industri.
  4. Elektrificer industrielle processer, der kræver høje temperaturer (f.eks. stålværker, brintproduktion).
  5. Bæredygtige brændstoffer til fly og både.
  6. Skab en bæredygtig energiøkonomi.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.