Pixel
Transport

Tesla Model 3 klarer sig bedre i sikkerhedstest end nogen anden bil

Passagerer i Tesla Model 3 har mindre sandsynlighed for at komme til skade i et uheld, end i nogen anden bil på markedet.

Det kan godt være, at Tesla Model 3 har haft problemer med bremserne, men skulle du køre galt, så er der mindre sandsynlighed for at komme til skade end i nogen anden bil. Det konkluderer en test, der er foretaget af den amerikanske myndighed NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

NHTSA tester biler ud fra, hvor stor risikoen er for at passagerne kommer til skade, hvis bilen er involveret i et held – og den baghjulsdrevne udgave af Model 3 scorer højere end nogen anden bil, den amerikanske myndighed har testet. Den slår både Model S og Model X, der nu henvises til anden og tredjepladsen.

Herunder en oversigt over de 50 bedst placerede biler i testen over de sidste syv år. Som det ses stikker Model 3 virkelig af fra de øvrige:

Sikkerhedstesten består af flere typer af uheld, deriblandt frontale sammenstød, sidelæns sammenstød og rulleulykker. Model 3 fik topkarakter i samtlige kategorier. Ifølge Tesla skyldes topkaraktererne at bilens tungeste komponenter, deriblandt batteriet, er placeret tæt omkring bilens lave tyngdepunkt.

Tesla har lagt en række videoer af ulykkestests med Model 3 ud på sin hjemmeside – de kan ses her.

Kilde
Electrec