ElbilerTophistorie

Tesla triumferer – ‘et gennembrud for elbiler’

Tesla fik både et højere overskud og et højere salg end analytikerne forventede i fjerde kvartal. Men der kommer intet nyt fra Tesla i år.

På trods af den alvorlige komponentmangel, der plager bilindustrien, formåede Tesla at overgå analytikernes forventninger. Elon Musk fremlagde onsdag aften, dansk tid, det seneste kvartalsregnskab. Det viser, at Tesla ikke alene solgte flere biler end forventet – De formåede også at tjene mere på dem.

Men Musk dryppede også malurt i bægeret, da han fortalte, at der ikke kommer nye bilmodeller på gaden i år. Tidligst næste år vil vi se de forsinkede modeller Cybertruck og den nye Roadster, samt 25.000-dollars modellen, der kaldes for Tesla 2.

Musk og kompagni formåede at levere 936.000 biler sidste år. Det hvilket er en stigning på 87 procent i forhold til 2020. Tallet kunne have været højere, hvis det ikke var for manglen på komponenter, oplyste selskabet.

“Vi har fortsat problemer i forsyningskæden, hvilket begrænser vores mulighed for at drive fabrikkerne på fuld kapacitet,” står der i kvartalsrapporten.

Det forhindrede dog ikke, at overskuddet steg med 54 procent, fra 23,5 mia. kroner i 2020 til 36 mia. kroner sidste år. Overskudsgraden steg fra 25 til 29 procent.

Elon Musk kalder 2021 for “et gennembrud for elbiler” og satser nu på at øge salget med mere end 50 procent i år.

Ingen ny modeller i år …

Den stigning skal dog hentes fra eksisterende modeller. Under et telefonmøde fortalte Musk nemlig også, at der ikke kommer nye modeller på markedet i 2022. Heller ikke i får får vi altså den nye udgave af Tesla Roadster, der blev annonceret helt tilbage i 2017, at se.

Det var allerede bekræftet, at Cybertruck ville blive forsinket. Og allerede i september sidste år, fortalte bilproducenten, at 25.000 dollars modellen, der går under navnet Tesla Model 2, først vil gå i produktion i 2023.

Musk har en ide om, at Model 2 skal lanceres uden rat. Altså 100 procent selvkørende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.