×
Elbiler

Teslas autopilot reddede chaufførens liv

Teslas autopilot får stryg i disse uger, fordi den muligvis har kostet en mand livet, men her er en modsat nyhed. Ifølge nyhedssitet Slate har autopilot-funktionen sandsynligvis reddet en 37-årig Tesla-ejer fra døden. Joshua Neally var på vej hjem fra arbejde, da han pludselig mærkede en en stærk smerte i brystet.

“Det var som at få en pæl gennem brystet,” forklarede han til Slate.

Efter et kort opkald til konen tastede han det nærmeste hospital ind på GPS’en og slog autopiloten til. Resten af turen husker han stort set ikke, men Teslaen har kørt ham sikkert gennem 30 kilometer motorvej og hen til hospitalet, hvor han kunne tjekke ind på skadestuen.

Her kunne lægerne fortælle Neally, at han havde fået en blodprop i hjertet og i øvrigt var heldig at have overlevet. Selv takker Neally sin Tesla. Han er bange for, at han uden autopiloten ikke ville have haft kontrol over bilen.

Episoden kommer som manna fra himlen for Tesla, der har været i vælten efter en episode, hvor autopiloten overså en lastvogn, hvilket resulterede i, at føreren blev dræbt på stedet. Kritikere siger at autopiloten giver en falsk sikkerhed, da den får chaufførerne til at tro, at bilen er selvkørende. Det er den ikke. For eksempel stopper Teslas autopilot ikke for rødt lys, med mindre der er biler foran den.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.