ElbilerTophistorie

Video: Tesla Autopilot undviger uheld med lastbil på motorvej

En amerikansk mand hævder, at Tesla Autopilot reddede hans liv da en lastbil pludselig slingrer på motorvejen

Tesla har i efterhånden mange år udviklet på deres Autopilot software, der bliver mere og mere avanceret – og Elon Musk hævder, at bilerne snart vil kunne køre helt selv med en ny softwareopdatering. Men allerede nu sker det ganske ofte, at Autopiloten selv sørger for at undgå problemer når bilerne kører selv. En amerikansk mand har uploadet en video til YouTube, hvori hans bil selv reagerer på en lastbil i den tilstødende bane, der pludselig begynder at slingre over i Teslaens bane. Elbilen laver en hurtig manøvre og rykker over i tilstødende bane, hvor der er plads.

“Tesla Autopilot reddede min røv i dag. Jeg ved ikke, om jeg havde kunnet reagere lige så hurtigt som autopiloten gjorde uden først at tjekke trafikken i banen ved siden af. Det hele skete meget hurtigt. Jeg er ret sikker på, at der var et hårdt ryk til siden “kontrolleret af bilen”, og jeg drejede den hårdt tilbage fordi jeg faktisk troede at Autopiloten tog fejl i starten,” skriver føreren som kommentar til videoen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke første gang, Autopiloten har undgået forskellige former for forhindringer – inklusiv eksempelvis grise.

Mere aggressiv Autopilot

For år tilbage, da Autopilot var “ung”, var den programmeret til at være ret konservativ i sin tilgang til eksempelvis at bremse hårdt op eller undvige – den skulle være 100% sikker på, at en ulykke ikke kunne undgåes for at lave en katastrofeopbremsning, men flere historier og videoer tyder nu på, at Autopiloten er blevet mere “selvsikker” på det seneste, og er altså i stand til at lave ganske aggressive manøvrer.

Har du en Tesla og har du prøvet noget lignende eller føler du dig mere sikker i bilen fordi Autopiloten er på opgaven? Lad os høre i kommentarerne.

Back to top button