×
ElbilerTophistorie

Ford tilbagekalder 18.000 Mustang Mach-e

Ford er gået i gang med at tilbagekalde 18.000 eksemplarer af Mustang Mach-e på grund af risiko for at forrude og tag kan ryge af.

Ford tilbagekalder nu den elektriske Mustang Mach-e. Der er bekymring for, at forruden og soltaget kan lække – eller endnu værre, flyve af under kørsel eller under et uheld. De omkring 18.000 eksemplarer der er solgt til dato, har alle risiko med forruden mens det ‘kun’ er 13.000 af dem, der har udfordringer med panoramataget, fortæller Ford.

Bilproducenten vil begynde at sende instrukser om tilbagekaldelserne til ejerne i slutningen af oktober. Der har endnu ikke været episoder, hvor hverken forrude eller tag er røget af, understreges det. Allerede i sidste uge begyndte Ford at tilbagekalde biler i Canada.

Ford har også advertiseret National Highway Traffic Safety Administration om problemet, men siger samtidig, at de ikke kender den præcise årsag til problemet.

Det er ikke første gang, Ford har udfordringer med sin første elbil. I marts måned måtte mange biler omkring værkstedet for at få strammet bolte og senere på året gik der rygter om, at et softwareproblem sugede 12-volts batteriet tomt.

I øvrigt er Mustang Mach-e ikke den første bil, der har udfordringer med panoramatag og løse bolte. I november sidste år måtte Tesla tilbagekalde 9.537 biler i USA, deriblandt 9.136 Model X og 401 Model Y. Med hensyn til Model X var problemet dårlig limning, der i værste fald kan få trimmen på bilens tag til at falde af, når der køres med høj fart. For Model Y handlede det om bolte i hjulophænget, der muligvis ikke var strammet godt nok.

Tilbagekaldelsen kommer også til gælde europæiske – og dermed danske – kunder. Ligesom i resten af verden vil danske Mustang Mach-e ejere få besked i slutningen af oktober. Har man ikke fået besked og er man i tvivl om ens Mach-e er “ramt”, kan man på ford.dk under ejer, udestående kampagner slå sit stelnumre op.

Lene Dahlquist, der er nordisk pressechef for Ford of Europe, understreger over for iNPUT, at man sagtens kan køre i sin bil. Der er ikke risiko for, at forruden falder ud, fortæller hun.

Der var, indtil udgangen af august, indregistreret 124 nye Mach-e i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.