Elbiler

Top 10: Det kalder danskerne deres elbiler

"Min elbil hedder Ib". Elbiler har ofte en speciel plads i ejernes hjerter og bliver døbt som var de et familiemedlem. Her er de mest populære navne ...

Mens biler generelt får øgenavne som øsen, slæden eller dytten, har danske elbilsejere åbenbart en tendens til at give deres biler mere personlige navne – eksempelvis Ib, Alex eller Elvis. Energiselskabet True Energy har hundredvis af elbilsbrugere og har offentliggjort en Top 10 over de mest populære navne til elbiler.

Listen afslører, at vores favoritnavne spænder fra de gode gamle danske navne til berømte musikernavne. For eksempel har navne som Ib, Tessie og Elvis fundet vej til Top 10. Listen giver, med navne som Tessie og Tess, også et ret godt fingerpeg om, hvilken elbilsmodel, der er mest populær …

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er listen:

elbiler
Grafik: True Energy.

Navnene er indsamlet via True Energys app, der kan sørge for, at elbilen kun lader op, når der kommer grøn – og ofte billigere – strøm gennem stikkontakten. En populær feature i app’en er, ifølge selskabet, at elbiler kan navngives, hvilket mange af brugerne vælger at gøre.

– Navngivnings-featuren i vores app er populær blandt vores brugere, og vi forstår godt, hvorfor så mange har lyst til eller behov for at navngive deres bil. Jeg har også selv givet min egen elbil et navn, siger Charlotte Blou Sand, der er grundlægger af True Energy. Hendes sorte el-Jaguar hedder Black Jack.

Det er i øvrigt ikke kun i Danmark, vi navngiver vores køretøjer. En undersøgelse fra 2019, lavet på vegne af det amerikanske firma Toco Warranty, viser, at over halvdelen af Amerikanerne vælger at navngive deres bil. Mange vælger her at navngive bilen baseret på dens personlighedstræk – som eksempelvis loyal, legesyg og eventyrlysten. 

Har du døbt din bil?

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.