ElbilerTophistorie

Elbilen har overhalet plugin-hybriden på de danske veje

September 2022 skulle blive måneden, hvor antallet af indregistrerede elbiler oversteg plugin-hybrider, der kører på de danske veje.

Det er ikke nogen kæmpe overraskelse, da afgiftstrykket på plugin-hybrider blev øget tilbage i 2020. Men ikke desto mindre har antallet af indregistrerede elbiler netop overhalet de ellers (tidligere) så populære plugin-hybrider.

Per dags dato er der indregistreret 97.121 elbiler. Det er lige nøjagtig nok til at slå plugin-hybriderne, som har 97.071 biler på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Clever bygger Danmarks største lynladestation ved Aabenraa

”Det er er stor vækst i andel af opladelige biler i bilbestanden i Danmark, hvilket skyldes en mere lempelig afgift samt et stadig større udbud af opladelige biler. Vi forventer, at andelen af især elbiler vil stige markant fremmod år 2035, hvor alle nye biler i EU skal være 0-emssionsbiler”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Som det ses nedenfor, så er det især Tesla Model 3, som trækker læsset med hele 17.203 antal biler. Danskerfavoritten Ford Kuga fører ganske markant, når det gælder plugin-hybriderne.

Mængden af ladestandere skal følge trop

Set fra De Danske Bilimportørers synspunkt, så går det godt med udbredelsen af lade muligheder til de mange elbiler. Men det går langt fra hurtigt nok.

”Når danskerne overvejer ny bil, er muligheden for nem og hurtig opladning en væsentlig del af beslutningen, hvis man overvejer en elbil. Derfor skal der endnu mere fart på etableringen af ladestandere, hvis den positive udvikling skal fortsætte”, siger Mads Rørvig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun manglen på lademuligheder, som kunne få folk til at afholde sig fra at investere i en elbil. De nuværende elpriser får eksperter til at frygte, at salget kan kollapse.

Kilde
Pressemeddelelse
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.