ElbilerTophistorie

Toyota rebooter sin elbilsatsning

Toyota pauser og gentænker sin elbilsatsning for bedre at kunne konkurrere mod Tesla i fremtiden, hævder Reuters.

Den første fra bunden byggede Toyota-elbil er ikke engang kommet ud til kunderne, før japanerne overvejer at skrotte resten af sine elbilsplaner. I stedet skal hele strategien gentænkes, så Toyota bedre vil kunne konkurrere mod Tesla i fremtiden. Det oplyser fire personer med indsigt i planerne til nyhedsbureauet Reuters.

I december sidste år gik Toyota ellers på scenen med en storslået plan om 30 elbiler inden 2030. Samtidig med en investering på 38 milliarder dollars, for at få elbilerne ud over rampen.

I starten af ​​næste år kan de nye planer lanceres – hvis de bliver til virkelighed. Der spekuleres i, at der skal udvikles en helt ny elbilsplatform, der bliver mere konkurrencedygtig end eksisterende elbilsmodeller.

Toyota satsede i lang tid på brint og kom sent i gang med at investere i elbiler. Lanceringen af bZ4X, der er baseret på koncernens elbilsplatform e-TNGA, er ikke gået helt efter planen. Blandt andet fordi leverancer i flere lande måtte sættes på pause på grund af en alvorligt fejl, der betød, at hjulene kunne falde af.

Japanernes eneste anden elbil, sedanmodellen bZ3, er blevet officielt vist i Kina – og det ser ud til, at Kina bliver det eneste marked, hvor den vil blive solgt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.