ElbilerTophistorie

Smugkig på kommende Toyota bZ-elbil

Toyota har netop løftet sløret for en helt ny konceptbil, der skal give et indblik i fremtidens elbil under mærkets elbils subbrand, bZ.

Med sine planer om at præsentere hele 30 elbiler inden 2030, hvoraf kun Toyota bZ4X er på vejene, har Toyota fået travlt. Sedanen bZ3 lanceres i Kina næste år og nu viser japanerne endnu en ny Toyota bZ. Nemlig konceptbilen Toyota bZ Compact SUV Concept.

Der er tale om en kompakt SUV eller crossover i mellemklassen. Nyheden flankeres af et væld af billeder, som kan ses længere nede på siden.

Toyota fortæller, at bilen er bygget af flere bæredygtige materialer med lavt aftryk. Kabinen byder på sæder lavet af plantebaserede materialer og genbrugsmaterialer.

En virtuel personlig assistent i bilen forbinder alle personer til bilen gennem lyd og visuelle lysende signaler. De bevæger sig rundt i kabinen og reagerer på kommandoer fra for- eller bagsædepassagerer.

Om designet skriver Toyota:

“Den aerodynamiske form bidrager til konceptbilens futuristiske look, hvor de store hjul er skubbet helt ud i hjørnerne. Det giver bilen et aggressivt udtryk og får det næsten til at se ud som om, at den bevæger sig, selv når den holder stille. Korte udhæng for og bag og skarpe vinkler over hele bilen gør, at bZ Compact SUV Concept skiller sig ud og ligner det, som den er, et avanceret, teknologisk køretøj.”

Toyota bZ Compact SUV Concept bliver for første gang vist frem på biludstillingen Los Angeles Autoshow i disse dage. Det er endnu uvist, hvornår en endelig produktionsudgave af bZ Compact SUV Concept vil blive præsenteret, men Toyota lover at der kommer flere informationer til december.

Toyota bZ
Toyota bZ

Toyota bZ
Toyota bZ

Toyota bZ

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.