fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Trump vil betales for Microsofts TikTok-opkøb

Højest usædvanlig har Trump meddelt, at USA skal have ’masser af penge’, hvis han skal give Microsoft lov at købe kinesiske TikTok.

Den efterhånden noget mudrede sag om Microsofts planlagte opkøb af den kinesiske tjeneste TikTok har taget en ny, besynderlig drejning. Nu kræver den amerikanske præsident Donald Trump nemlig kolde kontanter for at godkende opkøbet.

Det skriver Wall Street Journal, der citerer præsidenten for at sige, at han kun vil godkende handlen, hvis den amerikanske regering modtager ‘masser af penge’. Samtidig skal handlen være gennemført senest den 15. september – alternativt vil TikTok blive ‘lukket ned’ i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trump var først imod opkøbet, men efter en telefonsamtale med Microsoft-chefen Satya Nadella skiftede præsidenten mening. Under samtalen lod han Nadella forstå, at “en meget væsentlig del af prisen [for TikTok] bliver nødt til at komme ind i statskassen i USA, fordi vi gør det muligt for denne aftale at ske”.

Ikke overraskende skaber Trumps udmelding både overraskelse og forargelse.

– Det er helt uortodokst for en præsident at foreslå, at USA får en bid af en forretningsaftale, især en aftale, som han selv har orkestreret. Ideen er sandsynligvis både ulovlig og uetisk, siger Carl Tobias, der er juraprofessor ved University of Richmond til Wall Street Journal.

Gary Hufbauer, der er seniormedarbejder ved Peterson Institute for International Economics, mener at Trump opfører sig som en middelalderlig konge, der overvåger sit saltmonopol:

– Hvis du ville mine salt, skulle du lægge penge i den kongelige statskasse, siger Hufbauer til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen kort …

Donald Trump har i flere uger truet med at lukke ned for det populære kinesiske sociale medie TikTok i USA. Uden at være konkret hævder administrationen, at app’en kan være en trussel mod den nationale sikkerhed. 

I weekenden kom det så frem, at Microsoft har kontaktet TikTok-ejerne ByteDance med henblik på at opkøbe TikTok og køre tjenesten videre i Microsoft-regi i USA, Canada, Australien og New Zealand.

Microsoft har under topchefen Satya Nadella opkøbt flere store tjenester, deriblandt Minecraft-spillet, LinkedIn-netværket og GitHub, der er henvendt til programmører.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button