×
Teknologi

Verdens mest nuttede solcelleanlæg er lige gået online: Panda Power Plant

Kun i Kina: Et gigantisk solcelleanlæg formet som en panda. Ja, den er god nok; kineserne har bygget et enormt solcelleanlæg kaldet “The Panda Power Plant”, og det leverer nu 50MW. Projektet, der er støttet af FN’s udviklingsprogram UNDP, er det første anlæg i verden, der set fra oven ligner et dyr. Og det måtte selvfølgelig være den kinesiske maskot, og nationaldyret over dem alle, der stod model til solcelleanlægget.

Propagandapanda

En ting er, at Panda Power Plant leverer grøn strøm til det kinesiske netværk – det er også beregnet på at promovere den grønne tankegang over for den kinesiske ungdom, der generelt har en ret overvældende hang til små, nuttede tegneseriedyr – især pandaer og killinger er populære.

Flere pandaer på vej

Den indtil videre eneste panda skal heldigvis ikke være alene længe, for snart får den selskab af panda nummer to, der også kan levere 50MW. (Se billedet herunder) Samlet set vil de to pandaer kunne levere 100MW og dermed spare atmosfæren for hele 1.056 millioner ton CO2. Pandaen kan altså godt være et nyttedyr – udover at være nuttet.

Panda Power Plant er det første af mange kraftværker med de store bamser som skabelon – firmaet bag hedder Panda Green Energy, og de har planer om flere kraftværker både i Kina og udenfor.

Nu mangler vi bare et Hello Kitty kraftværk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.