Teknologi

Vestager gransker Googles dataindsamling

Den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har iværksat en ny undersøgelse af, hvordan og hvorfor Google indsamler data om brugerne.

Googles dataindsamling er kommet i EU’s søgelys. Nyhedstjenesten Reuters fortæller, at konkurrencemyndighederne har indledt en undersøgelse af Googles brug af data. Myndighederne, der ledes af Margrethe Vestager, har tidligere uddelt store milliardbøder til Google – voldsomme 59 milliarder kroner har Google måttet betale i bod.

”Kommissionen har sendt spørgsmål som led i en foreløbig undersøgelse af Googles praksis med hensyn til googles indsamling og brug af data,” skriver Vestagers folk i en mail til nyhedstjenesten.

Et dokument, som Reuters har set, viser, at EU’s fokus er på data, der er relateret til lokale søgetjenester, online-annoncering, online-annoncemålretningstjenester, login-tjenester og  webbrowsere. Tættere på en forklaring kommer vi ikke.

Vestagers konkurrencemyndigheder har tidligere været efter Google og firmaets indsamling af data, men Google forklarer sig med, at de bruger data til at forbedre sine tjenester, og at brugerne kan administrere, slette og overføre deres data til enhver tid.

Margrethe Vestager har også Apple i sigtekornet. Kommissionen undersøger i øjeblikket både praksis omkring Apple Pay og – endnu vigtigere – om App Store er konkurrenceforvridende. Sidstnævnte på grundlag af en klage fra Spotify.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.