×
TeknologiTophistorie

Google får gigantbøde af EU for monopoldannelse

EU har fastholdt bøden til Google udstedt af konkurrencekommisær Margrethe Vestager, for udnyttelse af Android til monopoldannelse.

EU-retten har stadfæstet den bøde, som konkurrencekommisær Margrethe Vestager, tidligere udstedte til Google for monopoldannelse.

Bøden blev givet, fordi EU vurderer at Googles tilknytning (bundling) mellem Chrome og andre apps, sammen med Android-platformen, er udnyttelse af deres position og dermed konkurrenceforvridende.

Læs også: EU vil indføre minimumskrav på telefonopdateringer

Den bøde ankede Google forventeligt. Men nu har EU-retten altså haft sagen oppe og vurderet at den holder stik. Dog er bøden mindsket en smule fra de oprindelige 4,34 milliarder euro til 4,125 milliarder euro. Det svarer i runde tal til 30,5 milliarder kroner.

Googles CEO Sundar Pichai har tidligere udtalt i forbindelse med sagen, at den kan betyde at Google bliver nødsaget til at opkræve telefonproducenterne for brug af Android-platformen. I dag stilles den gratis til rådighed. I blogindlægget forsvarer Pichai Google og holder fast i, at platformen har givet brugere flere valgmuligheder og ikke færre. Og det dermed i deres optik ikke er udnyttelse af et monopol eller er konkurrenceforvridende.

Google er langt fra de eneste techgiganter, som Margrethe Vestager i skikkelse af konkurrencekommisær har været ude med riven mod. Det er tidligere både gået udover blandt andet Apple Pay, Qualcomm og Amazon, for at nævnte nogle få.

Google kan endnu anke afgørelsen. Skulle man have lyst, så kan man her, dykke ned i den samlede afgørelse.

Via
Version2
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.