fbpx

 

 

ElbilerTophistorie

Video: TikTok stjerne tager sig en lur i sin Tesla – på motorvejen

En ung mand omgår sikkerhedsfunktionerne i sin Tesla, og lader Autopilot køre selv.

Autopilot – der er “hjernen” i en Tesla når det kommer til selvkørende teknologi – bliver klogere og klogere. Den er på vej til at være et reelt alternativ til selv at styre bilen – i hvert fald på sigt.

Se også: Selvkørende biler – hvornår kommer de og hvordan virker de

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men alle der har prøvet at køre i en Tesla med Autopilot slået til ved godt, at der stadig er et stykke til, og at man afgjort bør holde et vågent øje på vejen. Det afholder dog ikke folk fra at lave vanvittige ting imens bilen “kører sig selv”. En ny video er et skræmmende eksempel på, hvor langt folk vil gå for at få seere på digitale platforme.

Mor filmer

Det er den unge TikTok stjerne, Johnathon Cook, der på TikTok besluttede sig for at tage en køretur i sin Tesla – og undervejs tage sig en lur. (Eller rettere, han faker at han sover.) Undervejs filmer hans mor, der altså potentielt også vil kunne sigtes af politiet. Det er nemlig ikke tilladt noget sted i verden at lade en Tesla køre sig selv uden opsyn.

Omgår Tesla sikkerhedsfunktioner

For at kunne få bilen til at køre selv må Johnathon Cook omgå forskellige sikkerhedsfunktioner – blandt andet sætter han en vægt på rattet for at snyde bilen til at tro, at han holder fast. Det filmer han også. Tesla gør ellers en dyd ud af at fortælle føreren, at det er både ulovligt og aldeles uansvarligt at lade bilen køre uden opsyn – og at Autopilot stadig udelukkende er et system der kan aflaste føreren – men på ingen måde tage ansvaret fra den menneskelige chauffør.

Den unge TikTok stjerne har over en million hits på tjenesten, hvor han i øvrigt ofte har lavet videoer med sin Tesla.

Du kan læse mere om Teslas Autopilot her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button