Streaming

Vil du have licens-momsen tilbage? Staten betaler

Advokatfirma har fået fri proces til at sagsøge staten for ulovlig moms på licens – og du kan gøre det samme.

Der er gået sport i at hade licensen. Og nu har advokatfirmaet DLA Piper fået fri proces til at føre et gruppesøgsmål for en gruppe licensbetalere, der vil have licensmomsen tilbage fra de sidste ti år.

Allerede i august sidste år udtalte eksperter, at der ulovligt er blevet opkrævet moms på licensregningen. Et beløb, der udgør omkring 500 kroner per husstand per år.

Da retten har besluttet at sagen kan føres med fri proces, betyder det, at alle og enhver kan hoppe med på gruppesøgsmålet uden risiko for at skulle betale en øre, hvis sagen tabes.

“Der er ingen risiko, kun muligheder,” siger Peter Lunau Larsen fra DLA Piper til Finans.dk.

Kan score fire tusinde kroner

Til gengæld skal man tilmelde sig inden den 13. juni, hvor fristen for tilmelding udløber. På hjemmesiden kraevlicensmomstilbage.dk, hvor DLA Piper samler “medlemmer”, har nogle hundrede indtil videre tilmeldt sig. DLA Piper er i øvrigt bare et af mindst tre advokatfirmaer overvejer at føre sagen mod den danske stat.

Hvis sagen vindes, udgør tilbagebetalingskravet for hver licensbetaler for perioden 1. oktober 2007 til september 2017 4.703 kr., hvis du har betalt fuld licens i hele perioden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.