×
TeknologiTophistorie

Danmarks Radio dropper det sociale medie X

Danmarks Radio har besluttet at forlade det tidligere Twitter på grund af manglende muligheder for at holde kommentarerne i snor.

Danmarks Radio har valgt at forlade det sociale medie X, skriver Journalisten. Det skyldes manglende muligheder for at moderere debatten under de artikler, der deles. Dermed slettes profilerne DR Nyheder, Deadline, Debatten, P1, DR Nyheder Breaking og DR Sporten. Det sker den 1. august eller i dagene omkring, oplyses det.

– Vi har ingen styring med, hvad der kan blive skrevet om en af vores medarbejdere eller medvirkende, og vi har ingen styring med, hvordan tonen i kommentarerne omkring de artikler, som vi deler, er, forklarer ledende redaktionschef i DR Nyheder Anders Emil Møller til Journalisten.

Brugere vil naturligvis fortsat kunne dele indhold fra Danmarks Radio på X – og debattere det. Men det kommer ikke længere til at være muligt at gøre det på DR’s profiler.

– Vi føler et stort ansvar for det miljø, der er omkring vores indhold. Det står ganske enkelt ikke mål med vores ambitioner for public service, og det står heller ikke mål med vores indsats mod digital chikane, siger Anders Emil Møller til Journalisten.

Allerede for to år siden valgte DR Nyheder at lukke ned for kommentarsporet på Facebook.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.