ElbilerTophistorie

Viralt foto spreder løgne om elbiler

Nej, det er ikke tusindevis af elbiler udenfor Paris, der er skrottet på grund af nedslidte batterier. Få historien her.

Af uforklarlige årsager er der personer, der føler sig ramt af elbilernes stigende popularitet. I den forgangne uge har en af disse spredt et billede på de sociale medier, der viser en bilkirkegård. Ifølge en række Facebook-opslag både herhjemme og i udlandet er bilerne på billederne elektriske og de er blevet kasseret fordi det ikke kunne betale sig at udskifte batteriet.

Således skulle billedet illustrere, at elbiler ikke er så miljørigtige, som det hævdes. Der er bare ét væsentligt problem: Det er ikke sandt.

Opslag som nedenstående har spredt sig på både Facebook og Twitter som en russisk steppebrand og har skabt utryghed om elbilerne.

Heldigvis har flere medier og organisationer tjekket op på historien, deriblandt det svenske Källkritik Byrån og det viser sig, at bilerne for det første ikke står placeret i Paris, som historien lyder, men i Kina. Nærmere bestemt en bilkirkegård i Hangzhou. Desuden er bilerne ikke er skrottet på grund at nedslidte batterier, men som resultat af en såkaldt rideshare-tjeneste der er gået nedenom og hjem.

Oprindeligt er billedet lagt på Instagram den 19. juni af profilen @gregabandoned, der har specialiseret sig i at tage billeder af forladte steder. Han nævner hverken elbiler, batterier eller Paris i sit opslag. Her er det oprindelige opslag:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.