×
Stortest

Virtual reality på mobilen

Hvis der er noget, både producenter og medier kan blive enige om, så er det, at virtual reality får sit gennembrud i år. Og mens etablerede navne som Sony, Facebook og HTC finpudser de forkromede vr-produkter til lancering senere i år, så smugkigger vi på tre forholdsvis billige løsninger, der alle bruger din smartphone til at lade dig kigge ind i den virtuelle virkelighed.

Fælles for disse tre virtual reality-briller er muligheden for at montere en smartphone i dem – og det er i virkeligheden mobilen, der gør alt arbejdet. Ved at udnytte mobiltelefonens indbyggede sensorer kan brillen skabe den illusion, at man kigger rundt i et 360 graders univers. Selve brillen nøjes med at levere de linser, der snyder øjnene og gør illusionen mulig.

Det store spørgsmål er så: Hvordan kan Samsung tillade sig at tage 1.200 kroner for sine virtual reality-briller, når udgaverne fra View-Master og Knoxlabs koster mindre end en fjerdedel? Det forsøger vi naturligvis at finde en forklaring på, men først en lille forklaring om teknologien.

Tak til google
Alle tre briller bygger på den såkaldte Cardboard-teknologi, som er udviklet og stillet til rådighed af Google. Det er i virkeligheden noget af en tilsnigelse at kalde Cardboard for virtual reality, for det er i virkeligheden ”bare” et interaktivt 360-graders billede. Teknologien kan nemlig ikke definere, om du bevæger dig. Derfor placeres du typisk på et fikseret punkt, med mulighed for at kigge rundt. Det er i øvrigt det samme med langt dyrere vr-teknologi fra Sony og Oculus. Kun HTC Vive kommer med sensorer, der kan registrere dine bevægelser i rummet.

Når det er sagt, så er Cardboard en imponerende teknologi, der – når den bruges rigtigt – er ægte opslugende. Og med disse tre løsninger får man en relativt billig indgang til vr.

Den væsentlige forskel mellem de tre modeller, vi har taget med her, er materialerne. Fra den billige Knox V2, der er lavet af pap, over plastikmodellen View-Master til Samsung Gear VR, der også leveres med remme, så brillen kan sidde på hovedet uden at man behøver at holde på den.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.