×
Gadgets

Virtual Reality til iPhone og Android

Vi er mange, der husker den ikoniske View-Master og dens pseudo-3D-turistbilleder fra 1970’erne. Nu har legetøjsgiganten Mattel pustet nyt liv i legetøjet – denne gang opdateret til tidsvarende teknologi i form af Virtual Reality.

Hvor den gamle model var baseret på billeder, så kan den nye VR-model vise video. For eksempel film af universet, spil og turistfilm – og i fuld 360 graders virtual reality. Desuden har Mattel bibeholdt de ikoniske billedhjul, men nu i digital version, hvor de kan transportere dig til eksotiske lokationer ved at pege mobilens kamera på dem.

View-Master VR er i bund og grund det samme som Google Cardboard; Mobilen bruges både som skærm og processor. Ja, selv specs og software bygger på Googles Cardboard-teknologi. Til gengæld er View-Master-brillen noget mere solid end de papæsker, der ofte bruges sammen med Cardboard. Mobilen holdes også på plads at en solid plastiskadapter frem for elastik eller velcro.

På grund af slægsskabet med Google Cardboard kan View-Master VR bruges med en hel stribe forskellige vr-apps, såsom Star Wars, og VRSE, der leverer vr-videoer fra blandt andet New York Times.

Fordi hovedparten af trylleriet sker på mobilen, er View-Master – ligesom Google Cardboard – relativt billig. Den kan findes på Amazon i Tyskland for knapt 300 kroner.

Mattels View-Master blev oprindeligt lanceret under Verdensudstillingen i New York i 1939.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.