×
ElbilerTophistorie

Volkswagen-chef: Brintbiler er spild af tid

Brintbiler er ikke løsningen på klimaproblemet. Det er elbiler, der gælder, mener Volkswagen-bossen Herbert Diess.

Det kan næppe overraske, at Volkswagen-bossen Herbert Diess ikke ønsker en fremtid med brintbiler. Han har trods alt satset massivt på elbiler. Men i et nyt tweet udtaler han sig endog meget tydeligt om brintbiler og siger, at de tydeligvis ikke er fremtiden. Tværtimod er det spild af tid, at blive ved med at tale om dem som en mulighed, mener han.

Indlægget er rettet mod politiske kandidater, der kæmper for at erstatte Angela Merkel som kansler efter valget til efteråret. Også den tyske transportminister er tagget i tweetet.

“Brintbilen er tydeligvis IKKE klimaløsningen. Elektrificering er allerede etableret. Fidusdebatter er spild af tid. Lyt til videnskaben,” skriver han i tweetet, som ses her:

Han linker samtidig til en artikel i avisen Handelsblatt, der understøtter hans påstand. Den citerer en undersøgelse fra Potsdam Institute for Climate Impact Research, der konkluderer, at brintbaserede brændstoffer er ineffektive og dyre – og endda kan være værre for klimaet end fossile brændstoffer.

Undersøgelsen anbefaler i stedet, at batteridrevne køretøjer bliver fokus i overgangen til grøn transport.

Mens Volkswagen har satset hele butikken på elbiler, er der andre bilproducenter, der fortsat har svært ved at slippe ideen om brint – både til brug i brændselsceller og til produktion af såkaldt e-fuel (også kaldet Power-to-X), hvor brint omdannes til flydende brændstof, som derefter kan bruges i forbrændingsmotorer.

Porsche, der også er ejet af Volkswagen Group, er en af de producenter, der tror på e-fuel og har investeret store summer i teknologien. Det samme har den danske regering. Du kan læse mere om Power-to-X hos DTU.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.