ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.5 scorer topkarakter i Euro NCAP-test af assistentsystemer

Euro NCAP tildeler Volkswagen ID.5 den højeste mulige karakter – ”Very Good” – for de nyeste assistentsystemer.

Euro NCAP har udvidet sit testprogram ud over den klassiske kollisionstest med en test af assistentsystemer og Volkswagen ID.5 har netop modtaget topkarakter. Bilen er blevet tildelt bedømmelsen “Very Good” og 4 ud af 4 mulige point – den højest mulige score.

Dermed kommer ID.5’eren i selskab med BMW iX3, der dog er testet efter sidste års regler. De nye testprocedurer omfatter et par kritiske scenarier for motorvejskørsel, såsom typiske manøvrer i forbindelse med pludselige vognbaneskift, hvor systemernes effektivitet testes i forhold til at understøtte føreren for at undgå ulykker. 

“Assistance Competence”-testen vurderer chaufførens involvering, dvs. hvordan chauffør og assistentsystem arbejder sammen, og hvordan systemet sikrer, at chaufføren forbliver involveret i kørslen. 

“Sikkerhedsbackup”-testen evaluerer køretøjets evne med hensyn til at undgå kollisioner og afbøde de potentielle konsekvenser af en ulykke. 

I sin vurdering af Volkswagen ID.5 fremhæver Euro NCAP

“Volkswagen ID.5 yder ”Very Good” assistance under kørslen med et tilsvarende niveau af involvering af føreren i bilen. Kombineret med en fremragende sikkerhedsbackup, assisterer systemet generelt føreren af bilen fornemt ved motorvejskørsel.”

Allerede tilbage i marts blev ID.5 tildelt topkarakteren fem stjerner i den anerkendte Euro NCAP-sikkerhedstest. ID.5 introduceres i Danmark til juni, men vi har allerede prøvekørt GTX-udgaven. Det kan du læse om her: Volkswagen ID.5 GTX er komfortabel men anonym.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.