×
ElbilerTophistorie

Volkswagen lancerer lynoplader med lagringsbatteri

Der mangler opladere. VW og E.ON vil løse problemet med deres nye lynoplader, der ikke kræver anlægsarbejde.

Volkswagen og E.ON har startet produktionen af en fleksibel lynoplader, som ikke kræver yderligere anlægsarbejde eller tilpasninger i forbindelse med tilslutningen til elnettet. E.ON Drive Booster, som den hedder, kan oplade to elbiler samtidig med op til 150 kW.

“Det betyder, at udbredelsen af et tæt offentligt netværk af lynopladningsstationer – hvilket er helt afgørende for den fremtidige succes for den elektriske mobilitet – kan blive en realitet langt tidligere end først antaget,” skriver Volkswagen i en pressemeddelelse.

En almindelig strømtilslutning, som dem man finder uden for supermarkeder, og det interne batteri leverer tilsammen den nødvendige kapacitet til at oplade to elbiler samtidig med op til 150 kW. 

– For at gøre elbiler mere attraktive har vi brug for mange kraftfulde ladestationer. For når det kommer til stykket, vil cirka en tredjedel af tyskerne ikke købe en elbil, fordi de tror, at der ikke er nok ladestationer, siger Patrick Lammers, som er ansvarlig for Customer Solutions hos E.ON.

Også danskerne fravælger el- og hybridbiler af frygt for manglende lademuligheder. Mere end halvdelen af de personer, der fravalgte elbil ved seneste bilkøb, gav manglende opladere som begrundelse.

Volkswagen
Således ser den nye E.ON Drive Booster ladestation ud (foto: Volkswagen AG).

Ifølge pressemeddelelsen er Drive Booster en “perfekt løsning til hurtig og omkostningseffektiv udbredelse til nye lokationer. Installationen er nem: Sæt den op, tilslut den, konfigurer den online – en ”plug-and-play”-ladestation. Der er ikke behov for omkostningstunge tilpasninger til infrastrukturen eller yderligere anlægsarbejde. Alt dette gør lynopladning nem, prismæssigt overkommelig og mulig overalt”.

Thomas Schmall, som er øverste tekniske chef hos Volkswagen AG og CEO for Volkswagen Group Components, siger:

– Vi tager selv hånd om udvidelsen af opladningsinfrastrukturen og har en målsætning om at samarbejde med stærke partnere for opnå i omegnen af en femdobling af antallet af lynopladere i Europa i 2025.

Du kan læse mere om den nye lynoplader hos E.ON.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.