×
ElbilerTophistorie

For få opladere bremser salget af elbiler

Danskerne vælger plugin-hybrider frem for elbiler, fordi de er bekymrede for rækkevidden og manglen på opladere.

Det går fremad for salget af batteribiler. For to år siden valgte danskerne i mere end 95 procent fossilbil, når der skulle handles ny bil – i år er næsten 30 procent af de nye biler en batteribil. Med 6.453 nye elbiler og plugin-hybridbiler udgjorde batteribilerne 40 procent af augusts samlede bilsag – den højeste andel i Danmark nogensinde.

Men der er et problem. Plugin-hybriderne er nemlig langt mere populære end de rene elbiler herhjemme, og som vi adskillige gange har skrevet om, er hybriderne bestemt ikke lige så CO2-venlig som elbilerne.

Den væsentligste årsag til at danskerne vælger plugin-hybrider frem for rene elbiler er fortsat rækkeviddeangst og for få opladere. Det viser en undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører.

– Undersøgelsen bekræfter vores billede af, at mange danskere endnu ikke føler sig klar til at køre rent elektrisk. Hvis man har en årlig kørselv-ferie til Sydeuropa eller dårlige oplademuligheder ved bopæl eller arbejde, er der for mange danskere ikke tilstrækkelig tryghed til at køre rent elektrisk, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Undersøgelsen viser, at en ren elbil ikke er et reelt alternativ for de danske bilkøbere, der har anskaffet en plugin-hybrid indenfor de seneste to år. Kun 11 procent af bilkøberne havde elbil som et alternativ til deres nye plugin-hybrid.

Hele 54 procent af de adspurgte svarede, at rækkevidde på elbiler var medvirkede til, at de ikke valgte elbil frem for hybrid. 52 procent af de adspurgte angav også for få opladere som en årsag.

EU har forlængst vedtaget at plugin-hybriderne skal fjernes fra listen over grønne biler fra og med 2025. Herhjemme kan vi også se frem til en afgiftsstigning på hybriderne til nytår. Med det tiltag og med en hurtigere udbygning af ladenetværket, vil udviklingen forhåbentlig vende.

– I takt med, at der udbydes flere bilmodeller i flere prisklasser og der kommer flere ladestandere, forventer vi, at andelen af solgte elbiler vil overstige antal solgte plugin-hybrider. Vi forventer også, at det vil få en effekt når plugin-hybrid-bilerne stiger i pris til nytår, siger Mads Rørvig.

HVILKE AF AF FØLGENDE FORHOLD VAR MEDVIRKENDE TIL, AT DU/I IKKE ANSKAFFEDE JER EN EL-BIL? GERNE FLERE SVAR

For kort rækkevidde54%
For få ladestandere52%
For dyr50%
Usikkerhed om batteriets levetid28%
Usikkerhed om hvad den er værd, når jeg skal sælge den igen17%
Udvalget for småt16%
Jeg mener ikke, at el-biler er klima/miljøvenlige15%
Manglende motorlyd2%
Ingen af ovenstående7%
Ved ikke2%
Internetundersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører i perioden 22. juli 2021 til 27. juli 2021.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.