Fremtidens HjemTophistorie

Intelligent badevægt kan lave EKG-målinger

Withings Body Scan er en ny, intelligent badevægt der ud over vægt, puls og andre målinger kan foretage EKG-målinger.

Withings har præsenteret deres seneste sundhedsgadget på CES-messen, en badevægt der også kan lave elektrokardiogrammer (EKG). Withings Body Scan måler naturligvis vægt, men kan også tilbyde avancerede aflæsninger for kropssammensætning, nerveaktivitet gennem sved, vaskulær sundhed, personlige sundhedsplaner og mere.

EKG’en måles ved hjælp af et ekstra håndtag, der skaber det nødvendige kredsløb.

“Body Scan består af en enkel hærdet glasplatform med et udtrækkeligt håndtag. Body Scan indeholder fire vægtsensorer og 14 ITO-elektroder i platformen og 4 elektroder i rustfrit stål i håndtaget til 6-aflednings-EKG og segmentel kropssammensætningsanalyse. Den tilbyder en årelang batterilevetid og inkluderer en større 3,2” LCD-farveskærm med høj opløsning, der viser statistik,” fortæller Withings.

De fortæller også, at badevægten har en nøjagtighed på ned til 50 gram og bruger såkaldt Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) til at måle kropssammensætning. Det inkluderer helkropsfedt- og vandprocent, muskel- og knoglemasse, såvel som segmentmålinger til torso, arme og ben.

Withings Body Scan
Eksempler på målinger i app’en.

Withings Body Scan får desuden en eksklusiv funktion, der kan måle nerveaktivitet gennem svedkirtlerne i fødderne:

“Body Scan er udviklet med eksperter fra Impeto Medical og vil spore svedkirtlernes aktivitet i fødderne og give daglig vurdering af små nerveaktiviteter. Målingen er designet til at blive udført på under 30 sekunder ved at påføre en svag jævnstrøm via de elektroder, der er placeret i pladen. Det vil give en aflæsning som leveres som en letforståelig score, leveret til brugeren via Withings-app’en”.

Baseret på disse aflæsninger vil app’en være i stand til at komme med anbefalinger, der kan være “effektive til at forbedre nerveaktivitet for en sund livsstil”.

Withings fortæller, at den avancerede badevægt først kommer i handelen i anden halvdel af 2022, da den kræver godkendelse af sundhedsmyndighederne. Prisen er endnu ikke offentliggjort, men den forventes at blive på omkring 299 dollars – knapt 2.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.