ElbilerTophistorie

Xpeng følger Tesla og sænker priserne

Kinesiske Xpeng, der kom til Danmark sidste år, har valgt at følge Teslas eksempel og sætte priserne ned på både P5 og P7.

Kinesiske Xpeng, der kom til Danmark sidste år, har valgt at følge Teslas eksempel og sætte priserne ned. I første omgang i Kina. Det fortæller nyhedsbureauet Reuters. Prisen på flagskibet P7 er sænket med 12,5 procent. Den koster nu hvad der svarer til 214.000 kroner i Kina og placerer sig dermed under Tesla Model 3 RWD prismæssigt.

Men også prisen på sedanen P5 er barberet ned, dog “kun” med 10 procent. SUV’en G3i, der ikke er på menuen herhjemme, er blevet 13 procent billigere.

“Vi håber at gøre intelligente køretøjer mere tilgængelige for flere mennesker med mere konkurrencedygtige priser,” sagde en Xpeng-talsmand til Reuters i en erklæring efter prisnedsættelsen.

Xpeng er ikke det eneste kinesiske mærke, der har reageret på Teslas prisnedsættelser. Også det Huawei-støttede bilmærke Aito, der ejes af Seres Group, er blevet billigere.

Analytikere forventer, at Teslas prisnedsættelser vil få flere bilproducenter til at sænke priserne i de kommende uger og måneder.

iNPUT har rakt ud til den danske afdeling af Xpeng for at høre, om der også kommer prisnedsættelser på P5 og P7 herhjemme.

Herunder en video fra iNPUTs besøg hos Xpeng under åbningen af selskabets butik i København i april sidste år.

iNPUT besøgte Xpeng, da de åbnede i København sidste forår.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.