ElbilerTophistorie

Video: Nyt kinesisk elbilsmærke er kommet til landet

Xpeng er nu officielt kommet til Danmark. Vi har været forbi, for at se på bilerne P5 og P7 og få en snak med den danske direktør.

Siden november sidste år har vi vidst, at der kom endnu en kinesisk elbilsproducent til Danmark, nemlig Xpeng. I dag, lørdag, har de åbnet dørene til deres første danske showroom, hvor man har mulighed for at prøvekøre Xpeng P5; den første model på det danske marked.

iNPUT var forbi for at se på både P5 og efterfølgeren P7, ligesom vi fik en snak med selskabets danske direktør. Det kan du se i videoen længere nede i artiklen.

Xpeng anser ikke sig selv som traditionel bilproducent. I stedet kalder de sig for en tech-virksomhed, der også laver biler. Derfor har de også knivskarp fokus på bilens software; og bilerne leveres da også med 5 radarer, 12 ultralydssensorer og 13 kameraer som standardudstyr. De skal levere data til XPilot, som selskabet kalder sine førerassistent-systemer.

P5 er en mellemstor sedan, der er udrustet med et 66 kWh stort batteri, der giver bilen en rækkevidde på op til 465 kilometer. Den kan lades op med 11 kW AC, men kun med 70 kW DC og det vil nok skuffe de fleste. Det gør nemlig P5’eren til en af de sløveste opladere i klassen.

Til trods for den nu officielle åbning, er Xpeng stadig ikke klar med danske priser på hverken P5 eller P7. Sidstnævnte vil de heller ikke fortælle, hvornår kommer til Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.