ElbilerTophistorie

Xpeng lancerer P5 som sin første model i Danmark

Xpeng P5 bliver den første model på det danske marked og kineserne åbner Experience Store i København i april måned.

Som lovet kommer kinesiske Xpeng nu til Danmark. Til april åbner selskabet en såkaldt Experience Store i Axel Towers i København. Det er allerede nu muligt at forudbestille den første model, nemlig Xpeng P5. Prøvekørsler må man dog vente med til en gang i øget af andet kvartal.

Xpeng kom sidste år til Norge. Ud over Danmark vil Xpeng også blive lanceret i Holland og Sverige.

– Vi er meget glade for at introducere vores første bil, den fuldt elektriske P5, på det danske marked. P5 er et godt bevis på vores fokus på at tilbyde vores kunder en unik kombination af avancerede teknologier, høj kvalitet og smarte totalløsninger, der giver værdi for pengene, siger Jens Olsen, der er administrerende direktør for Xpeng Danmark.

Kineserne er dog endnu ikke klar til at dele den danske pris med os. Leveringerne begynder også først i fjerde kvartal oplyses det.

Bilen, du kan overnatte i …

Xpeng P5 er sendt på markedet med en pudsig feature. Kabinen kan nemlig omdannes til et soveværelse, så du kan overnatte i bilen. Sleep Mode kalder Xpeng det. Her lægges forsæderne helt ned og bliver til en stor dobbeltseng. Det er muligt at tilkøbe gardiner og et specielt liggeunderlag, der gør natten mere komfortable – og privat.

Xpeng P5
Xpeng P5 i Sleep Mode.

Den mellemstore sedan er desuden udrustet med et 66 kWh stort batteri, der giver bilen en rækkevidde på op til 465 kilometer. Det har ikke været muligt at finde info om motorens bestykning, men Xpeng siger, at P5’eren kan accelerere fra 0-100km/t på 7,5 sekunder.

De fortæller også, at P5 er udrustet med to store skærme. En instrumentpanel over rattet på 12,3 tommer og en 15,6 tommer skærm til at hive i håndtagene og styre underholdningen. Bilen har desuden stemmestyring, der der kan skelne mellem fører- og passagerpositioner. Derudover vil man kunne tilgå et bibliotek af apps i bilen, der hjælper, informerer og underholder fører og passagerer.

Xpeng P5 er baseret på kinesernes eget styresystem, Xmart OS, og er desuden udrustet med version 2.5 af Xpengs egenudviklede Advanced Driver Assistance System (XPilot).

Ifølge pressemeddelelsen kan man allerede fra i dag foretage online-reservation af Xpeng P5. Det kan gøres uden gebyr eller krav om at købe bilen. Prøvekørsel vil være tilgængelig kort efter åbningen af Xpeng Experience Store i april, loves det.

Læs eventuelt mere om Xpeng på deres danske hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.