×
Gadgets

Yousee-kunder får kinesisk superbredbånd

Der er godt nyt til brugere af Yousees kabel-tv-netværk. Inden for to år vil de nemlig få adgang til et nyt superbredbåndsnet, der pumper hastigheden på internettet helt op på 1GB/s. I hvert fald teoretisk. Det er hurtigt. Så hurtigt, at en det vil tage 1 minut og 20 sekunder at hente 10 gigabyte data. Bare tænk over, hvor lang tid det tager at overføre bare et par enkelte gigabyte data til et USB-drev. Det bliver altså ikke noget problem at streame 4K – eller 8K-indhold.

Lynhastigheden bliver gjort muligt via en opgradering af TDC’s eksisterende kabelnetværk, som den kinesiske teknologivirksomhed Huawei kommer til at stå for. Opgraderingen bliver igangsat i sidste halvdel af 2016 og forventes færdig inden udgangen af 2017, og dermed bliver Danmark det første land i verden, der opgraderer et helt kabelnet til “Giga COAX”.

“Teknologien er så ny, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til denne nye teknologi, og hvor der vil blive målt på brugeroplevelsen, således at kvaliteten altid sikres. Danmark bliver således pionerland for denne helt nye superbredbåndsforbindelse,” siger CEO i Huawei Danmark, Xiao Binbing, i en pressemeddelelse.

Opdateringen er den hidtil mest omfattende på TDC’s kabelnet, og ifølge selskabet er det samtidig en af de største investeringer i digital infrastruktur, vi har set i Danmark.

“Produktudviklingen går ubegribelig stærkt i disse dage, og alene i vores hjem er antallet af tilkoblede enheder støt stigende. Moderne streamingtjenester, Internet of Things og virtual reality er alle faktorer, som kræver stærke forbindelser, som den vi kan levere inden udgangen af 2017,” siger Xiao Binbing.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.