×
Gaming

YouTubes mest sete får slag af Google og Disney

PewDiePie er med 53 millioner abonnementer Youtubes største stjerne og har længe levet i lykkelig symbiose med det Alphabet-ejede YouTube (Alphabet er firmaet Googles nye navn, red.). YouTube fremhævede PewDiePies humoristiske videoer, hvoraf de fleste er med spilindhold, og begge parter scorede kassen på de reklameindtægter millioner af seere indbragte. YouTube valgte også PewDiePie som deres første stjerne til et show på abonnementstjenesten YouTube Red.

Men nu har YouTube valgt at aflyse indspilningen af anden sæson af showet Scare PewDiePie, hvor Felix Kjelberg opsøgte skræmmende oplevelser baseret på sine favoritspil og har valgt at fjerne PewDiePies indhold fra deres premium reklame-program Google Preferred. Dette skete kun timer efter, at det Disney-ejede Maker-studios, hvis lokaler i London PewDiePie sendte fra, oplyste, at de ville ophæve samarbejdet med den populære svensker.

PewDiePie provokerer gerne

Det pludselige fald fra berømmelsens tinder skyldes en række videoer med tilsyneladende antisemitisk indhold. I en række videoer har PewDiePie benyttet nazistiske symboler og billeder af Hitler, og han har også flere gange benyttet humor, som mange har fundet racistisk. Dråben for hans kommercielle partnere var en video, hvor PewDiePie ifølge ham selv blot ville illustrere det problematiske i tjenester som Fiverr, hvor man for et mindre beløb ($5 deraf navnet) kan hyre folk til at gøre hvad som helst – PewDiePie hyrede to indere i bar overkrop til at stå med et banner, hvorpå der stod ”Death to all Jews”.

Google har tidligere fjernet reklamerne fra PewDiePie-videoer, hvor de fandt at indholdet var i strid med deres retningslinjer. Men denne gang er de altså gået mere drastisk til værks. De pågældende videoer var indtil for nyligt stadig tilgængelige, men er nu blevet fjernet. Det er uvist, om det er PewDiePie eller YouTube, der har taget dem ned.

PewDiePie er for længst blevet multimillionær på sine performance-videoer og særlige humor, og det er langt fra første gang, at nogen finder hans humor kontroversiel.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.