×
Teknologi

Grundlæggere har forladt Google

Larry Page og Sergey Brin har forladt deres poster som direktører for Google moderselskabet Alphabet. Dermed er begge grundlæggere nu ude af virksomheden.

Google-grundlæggerne Larry Page og Sergey Brin er trådt tilbage som direktører for moderselskabet Alphabet. Posten overtages af Google-bossen Sundar Pichai (billedet øverst), der dermed bliver topchef for både Google og Alphabet. Det betyder, at de oprindelige grundlæggere nu er ude af Alphabet. I hvert fald på et operationelt plan. Det fortæller de to grundlæggere på firmaets blog.

“Vi har aldrig ønsket at holde fast i ledelsesroller, når vi mener, at der er en bedre måde at styre virksomheden på. Og Alfabet og Google har ikke længere brug for to administrerende direktører og en præsident. Fremover bliver Sundar administrerende direktør for både Google og Alfabet,” skriver de blandt andet.

Både Larry Page og Sergey Brin vil dog fortsat have plads i bestyrelsen – og vil også fremover være involveret i firmaet, bare ikke på et operationelt plan.

“Vi er dybt engagerede over for Google og Alphabet på lang sigt og vil forblive aktivt involveret som bestyrelsesmedlemmer, aktionærer og medstiftere. Derudover planlægger vi fortsat at tale med Sundar regelmæssigt, især om emner, vi brænder for,” hedder det.

Larry Page og Sergey Brin.

Alphabet blev dannet som moderselskab i 2015 som en metode til at organisere det hurtigt stigende antal knopskud i Google.  Allerede dengang trak Page og Brin sig fra det operationellen ansvar i selve Google, for at tage tøjlerne i hovedselskabet.

Google blev stiftet af Larry Page og Sergey Brin i september 1998 – for 21 år siden – da de begge studerede på Stanford universitetet i Californien, USA. Den allerførste Google-computer var i øvrigt huset i et chassis, der var bygget af Lego-klodser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.