×
Gadgets

Zenfone 4: Nu kommer Asus-telefonerne

Asus er klar til at sende hele fem nye mobiltelefoner på hylderne i Danmark – Og de har et stramt fokus på kamerakvaliteten.

De fleste kender Asus for bærbare computere, grafik- og bundkort, men taiwaneserne har på det seneste bredt produktionen til også at gælde smartphones.

Fem Zenfone 4 modeller

Med hele fem spritnye modeller, der blev præsenteret i Rom torsdag aften, er Asus klar til at gå i kødet på specielt Huawei. Ligesom kineserne har Asus primært relativt billige smartphones på menuen.

Ud over basismodellerne Zenfone 4 og Zenfone 4 Pro, lancerer Asus en selfie-mobil (Zenfone 4 Selfie Pro) og to ultrabillige modeller med et temmelig stort 5.000 mAh-batteri (Zenfone 4 Max 5,2 og 5,5).

Den store udfordring for Asus bliver distributionen – i første omgang har ingen teleselskaber taget Asus-telefonerne ind. De forhandles udelukkende via elektronikkæden Power og specifikke butikker.

Her er et overblik over de fem modeller …

Zenfone 4 og 4 Pro

Zenfone 4 er en 5,5 tommer-model med Super IPS+ skærm og et relativt blodfattig Snapdragon 630 chipsæt. Til gengæld har den et dual kamerasystem, der inkluderer et 120 graders vidvinkelkamera.

Hovedkameraet er udstyret med en Sony IMX362-billedsensor med en stor 1/2,55-tommers sensorstørrelse, 1,4 μm pixels og en stor f/1,8 blænde.

Den får en vejledende udsalgspris på 3.999 kroner, så forvent at se den til omkring 3.000 kroner inden længe.

Zenfone 4 Pro er flagskibet, med en AMOLED-skærm på 5,5 tommer og en opløsning på 1920 x 1080 (Full HD). Pro’en har samme kamerakonfiguration som lillebror, men bygger på den nyeste Snapdragon 835-platform. Den har også større batteri – 3.600 mAh mod basismodellens 3.000 mAh.

Til gengæld bliver den pænt dyr; med en vejledende udsalgspris på 6.999 kroner.

Zenfone 4 Selfie Pro

Som navnet antyder er Selfie Pro beregnet til selfie-folket, hvor det helt store cirkustrick er, at kameraerne er vendt om, så dual-kamerasystemet sidder på fronten og det sekundære kamera på bagsiden. Også denne model har et 120 graders vidvinkelkamera, så alle kan komme med på selfien …

Zenfone 4 Max

Max-modellen er til jer, der ikke gider gå rundt med en oplader. Den er udrustet med et voldsomt 5.000 mAh batteri, der lover op til 46 dages standbytid. Til sammenligning er batteriet på en Samsung Galaxy S8 på 3.000 mAh.

Ligesom de øvrige Zenfone-modeller har Max’en dualkamera med 120 graders vidvinkel. Skærmen er en AMOLED på 5,5 tommer, men den fås også i en mindre model på 5,2 tommer og 4.100 mAh batteri.

Prisen på Zenfone 4 Max er 2.399 kroner.

Android-Bonanza

Samtlige modeller er baseret på Android 7.1 Nougat, men det loves at de får Oreo inden længe. Desuden har Asus smurt sin egen brugerflade, ZenUI 4.0, henover; i denne seneste inkarnation har Asus ryddet gevaldigt op i forudinstallerede apps.

Zenfone 4, Max og Selfie Pro er tilgængelig nu, mens vi må vente til oktober med Zenfone 4 Pro.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.