×
ElbilerTophistorie

Ford afslører sin første Volkswagen til foråret

Ford har givet de første smugkig på den elektriske SUV, der baseres på Volkswagen ID.4 og MEB-platformen. Den præsenteres til foråret.

Siden 2019 har det været kendt, at Ford vil bygge mindst én elbil på Volkswagens MEB-platform. Men i denne uge har amerikanerne givet to smugkig på bilen og afsløret, at den bliver præsenteret helt officielt i løbet af foråret.

“Kan ikke vente til 2023, hvor vi vil trække tæppet af vores første elektiske personbil fra Køln,” skriver Martin Sander , der leder Model e teamet i Europa. Her viser han også et hjørne af bilen. Tweetet kan ses længere nede på siden.

Den nye Volkswagen fra Ford vil sandsynligvis være en SUV i Volkswagen ID.4 klassen. Ifølge engelske Autocar skal den konkurrere mod biler som Toyota bZ4X, Nissan Ariya og Volvo XC40 Recharge. Den bliver også Fords første elektriske alternativ til Mustang Mach-E, som efterhånden har et par år på bagen. Altså bortset fra F-150, der ikke er sendt bredt ud på markedet.

For et par dage siden postede Peter Zillig, der er chef for Fords europæiske marketing, sit eget teaser-billede (se herunder). Her ses det tydeligt på forlygterne, at den MEB-baserede Ford-model ikke er den nye elektriske Ford Puma, som der ellers har været spekulationer om.

Ford
Den MEB-baserede Ford præsenteres til foråret.

I marts løftede Ford sløret for sine Europa-planer frem mod 2024. Mustang Mach-E vil blive efterfulgt af elektriske personbiler. Ud over den elektriske Puma kommer der to helt nye elektriske Ford-personbiler inden for de næste to-tre år. Den ene bliver altså en MEB-baseret “medium size crossover”. Det er den tredje fra venstre på billedet herunder.

Ford Mustang Mach-E

MEB-Ford’en vil blive bygget på fabrikken i Køln. En fabrik, der lige nu bygger Fiesta-modellen, der forsvinder til sommer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.