×
ElbilerTophistorie

Ford Puma bliver elektrisk

Mustang Mach-e får en lillesøster i form af den lille SUV Ford Puma, der måske bliver den næste rene elbil fra amerikanerne.

Med bare en enkelt elektrisk bil på markedet og målet om kun at sælge elbiler i Europa fra 2030, har Ford forholdsvis travlt. Nu lader det til, at det bliver den lille SUV Ford Puma, der kommer til at supplere Ford Mustang Mach-e.

Ifølge det australske medie Drive kommer Ford Puma nemlig i en hel-eletrisk udgave i 2024. Den findes allerede som plugin-hybrid. Et område som Ford dominerer totalt med den populære Ford Kuga, der i flere år har været den bedst sælgende hybrid herhjemme.

Den elektriske udgave af Puma sendes angiveligt på markedet efter 2025-modelopdateringen. De kommer typisk i handelen halvåret inden; i dette tilfælde altså 2024.

Det er endnu uvist hvad der kommer til at gemme sig “under køleren” på den elektriske Puma. Men Drive gætter på, at den får nogenlunde samme mekanik som 2024-udgaven af varevognen Transit Courier. De skal nemlig udvikles simultant og bygges samme sted, fortæller mediet.

Fabrikken i Craiova, Rumænien, bygger allerede forbrændingsmotorversionerne af de små SUV-modeller EcoSport og Puma.

I 2019 fortalte Ford ellers, at fremtidige elbiler til det europæiske marked skulle bygges på Volkswagens MEB-platform.

Ford Puma har været til salg siden september 2019. Bortset fra navnet har SUV’en ikke længere noget at gøre med Fords lille sportscoupé fra 1997. Introduktion af en elektrisk version i 2024/2025 – knap seks år efter markedslancering og kort før det generationsskifte, der normalt foretages efter syv-otte års konstruktion – er usædvanligt, men ikke unikt: Renault introducerede Twingo Electric i 2020. Det var også omkring seks års efter modellen kom på makedet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.