Elbiler

Ford og VW vil udvikle selvkørende biler sammen

Volkswagen og Ford vil dele udgifterne til udvikling af selvkørende biler. Til gengæld laver Ford elektrisk bil baseret på VW’s MEB-platform.

Volkswagen og Ford har i dag annonceret, at deres samarbejde fremover også vil omfatte elektriske og selvkørende biler. Aftalen indebærer, at Volkswagen Group investerer voldsomme 2,6 milliarder dollars i det Ford-ejede Argo AI, der udvikler teknologier til selvkørende biler. Til gengæld har Ford lovet, at de lancerer en elektrisk bil i Europa … i 2023. Den vil være baseret på Volkswagens MEB-platform, ligesom tyskernes egen kommende serie af ID-biler. Bilen vil både blive designet og produceret i Europa og VW vil, naturligvis, levere både MEB-dele og komponenter.

Argo AI, som blev grundlagt af tidligere Uber-teknikere med gode forbindelser til robotforskere hos Carnegie Melon University, har testet selvkørende teknologi sammen med Ford i Pitssburg, Detroit, Miami og Washinton. Taken er, at Volkswagen skal hjælpe dem til vejnettet i Europa. Volkswagen har tidligere investeret penge i firmaet Aurora, der ligeledes arbejder på selvkørende biler, men trak sig ud af det samarbejde så sent som i sidste måned.

Aftalen mellem Ford og Volkswagen kommer ikke just som nogen overraskelse. Tværtimod. Allerede i januar meddelte firmaerne, at de ville indgå en alliance om at bygge last- og varebiler. På trods af det tætte samarbejde om udvikling og brug af elektriske og selvkørende teknologier vil Ford og Volkswagen naturligvis fortsat være to firmaer, der ikke har planer om at dele indtægterne.

Det modulære chassis, kaldet MEB, der er basis for VW’s ID-elbiler – og nu også Fords elbil i Europa.

Ford kører nu en dobbelt strategi for elbiler; biler til det europæiske marked baseres på Volkswagens MEB-platform, mens elbiler til USA udvikles i samarbejde med firmaet Rivian.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.