Teknologi

Afbrændinger af 5G tårne spreder sig til Holland

Afbrændingen af 5G tårne har spredt sig udenfor england, og nu er "flere" master brændt ned i Holland - måske på grund af coronavirus konspirationsteorier

Vi har tidligere skrevet om 5G tårne, der i England afbrændes i panik over konspirationsteorier om, at de spreder coronavirus. Men nu spreder fænomenet sig også til Holland, hvor flere master ifølge den hollandske avis De Telegraf, er brændt ned. Det sker på trods af, at flere store platforme, blandt andet YouTube, har lukket ned for videoer, der spredte konspirationsteorierne.

Omfanget kendes ikke

Der er ingen reelle tal på, hvor mange master der er sat ild til i Holland, men landets anti-terror enhed, NCTV, siger at der er “flere tilfælde”. Siden det sidste år blev annonceret, at teleoperatører ville opstille 5G master, har der været flere protester, men ingen af dem er – indtil nu – endt i vold eller hærværk. NCTV har flere gange advaret imod, at hærværket kan forhindre eksempelvis nødopkald, men det er ikke desto mindre fortsat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konspirationsteori eller “bare” 5G modstand

Ifølge de hollandske kilder er der intet der tyder direkte på, at hærværket er knyttet til coronavirus konspirationsteorierne, da modstanden imod 5G fandtes i små, men nærmest fanatiske grupper allerede inden coronapandemien.

Der er indtil videre ikke lavet videnskabeligt endegyldige undersøgelser der kan bevise skader på mennesker ved brug af 5G, og flere forsøg viser faktisk at strålingen ikke engang er i stand til at trænge igennem menneskets nederste hudlag. Ikke desto mindre fortsætter konspirationsteorier – nu altså også med coronavirus.

Back to top button