×
TeknologiTophistorie

Fodboldlandskamp sendes live via trådløse 5G-kameraer

For første gang herhjemme skal højhastigheds-5G bruges til at transmittere en stor live-begivenhed.

Onsdagens fodboldlandskamp mod Sverige er historisk. Den skal nemlig live-transmitteres via 5G-MmWave-teknologi. Afprøvningen er den første af sin slags i Danmark og skal forhåbentlig bane vejen for en helt nye måde at producere og opleve store livebegivenheder på.

Ved at sende via højhastigheds-5G, altså 5G-mmWave-teknologi, får man ekstremt høje datahastigheder og markant mindre forsinkelse på signaler. Det gør det meget lettere at producere live-TV, forklarer Morten Brandstrup, Head of Newstechnology hos TV 2.

– Der er mange fordele ved at producere med 5G. Fotograferne bliver meget mere fleksible og mobile, når alt foregår trådløst. Det gør opstilling af kamera til sportskampe hurtigere, når der ikke skal trækkes hundredvis af meter kabel, og vi kan bruge det 5G-netværk, der allerede er, men altså nu med en helt anden sikkerhed og stabilitet i live-produktionen, siger Morten Brandstrup.

For at udføre forsøget er TV 2 gået sammen med Ericsson, 3 og Sony. Sidstnævnte leverer de 5G-baserede kameraer, der er nødvendige for at kunne transmittere onsdagens fodboldlandskamp.

– Dét at man har et kamera, som er udstyret med en trådløs 5G-opkobling, og som kan sende store mængder af billeder i høj opløsning i realtid til produktionsteamet uden et kabel, er et meget stort skridt i at lave fremtidens tv-produktioner, siger Claus Pfeifer, Head of Connected Content Acquisition hos Sony Professional Europe.

Læs også: TDC Net sætter dansk 5G-hastighedsrekord.

5G-teknologien mmWave er kendetegnet ved at have en langt større kapacitet end øvrige 5G-teknologier, men har kortere rækkevidde. Kombinationen af stor kapacitet og kort rækkevidde gør mmWave god til indendørs brug eller på afgrænsede områder med mange mennesker for eksempel på et stadion, hvor signalet også kan reflekteres på væggene.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.