×
Streaming

Guide: Fem gode grunde til et abonnement på Amazon Prime Video

Mængden af materiale der er tilgængelig på Amazon Prime Video imponerede os ikke, men til en intropris på kun 25 kroner, i de første seks måneder, så kan det godt svare sig. Her bringer vi et bud på, hvad du skal se på tjenesten:

The Grand Tour – 1 sæson

De tre Top Gear-værter, der revolutionerede, hvordan man laver motor-tv, fik en pose med millioner og muligheden for endnu en revolution. I stedet valgte de at iføre det gamle Top Gear skæg og blå briller, og fortsætte som om intet var hændt. Lidt en skam at de ikke ville mere, og The Grand Tour er langt fra den bedste sæson af Top Gear nogensinde.

Men på den anden side så var Top Gear BBC’s største eksportsucces med masser af fans, der ikke var blevet trætte endnu. Om den manglende nyskabelse skyldes, at værterne var blevet for gamle og magelige, eller at Amazon ikke ville tage chancer med deres hidtil dyreste produktion, er ikke til at vide. Men kunne man lide Top Gear, som det var, så kan man garanteret også lide dette – og der er guldkorn undervejs, der minder en om, hvad Top Gear gjorde, når det var bedst (de fleste involverer James May).

Læs den komplette anmeldelse her.

Community – 6 sæsoner

En komedieserie om livet på et såkaldt community college båret af stærke karakterer og en vilje til at lave indforståede over the top-episoder, der leger med både virkeligheden og seernes forventninger. Således optræder der både alternative dimensioner, episoder der udelukkende er animerede for ikke at tale om de spektakulære paintball-afsnit, der byder på et dejligt friskt take på krigsfilmsgenren.

Community er begavet, fuld af referencer og forankret i en solid virkelighed befolket med larger than life-karakterer og en klar erkendelse af, at det er et show. Der bliver leget med genrer men samtidig er kernen troværdige levende karakterer og deres indbyrdes venskaber. Skaberen Dan Harmon (der siden har lavet den forrygende animationsserie Rick and Morty) blev fyret og kom tilbage, hvilket kan ses. Og sidste sæson er svag – men serien er hele rejsen værd.

The Man in The High Castle – 2 sæsoner

Endnu en af Amazons egenproduktioner men denne gang I en helt anden boldgade. Serien er baseret på en roman af Philip K. Dick, der også skrev forlægget til Blade Runner, og foregår i en alternativ version af 60’erne, hvor tyskerne og japanerne vandt 2. Verdenskrig og besatte det meste af USA. Det er i den grad en dystopsk kontrafaktuel fortælling, der skildrer en grum version af virkeligheden. Serien er ikke grafisk og udpenslet, men den holder sig heller ikke tilbage for at behandle tunge emner, som hvad en langvarig nazistisk okkupation indebærer, og hvad der f.eks. er sket med Amerikas jødiske befolkning.

Stemningen er trykkende og serien bør nydes i afmålte portioner. Første sæson er tro mod hovedpræmissen i Dicks bog, selv om detaljer er moderniseret, og historien af oplagte årsager er trukket ud – anden sæson afviger noget mere, men skulle absolut stadig være værd at se.

Bosch – 2 sæsoner (3. på vej)

Endnu en af Amazons originalproduktioner baseret på en kultbog – eller rettere serie. Den tidligere kriminaljournalist Michael Connelly har skrevet en hel række af bøger, der er blevet filmatiseret. Blandt andet Blood Work af og med Clint Eastwood og The Lincoln Lawyer med Matthew McConaughey, så det var oplagt at gøre hans mest omfattende serie om enspænderdetektiven Bosch til en tv-serie.

Serien om Bosch er klassisk noir fra Los Angeles skyggesider og følger enspænderen Harry Bosch, der efterforsker mord for LAPD. Både første og anden sæson har Michael Connelly som hovedforfatter, så serien er fri for andre politiseriers hurtige virkemidler og cliffhangers, men fortæller i stedet én solid og velfortalt historie per sæson. Lige nu finder du de to første sæsoner på Prime Video og den tredje får premiere i næste måned (se traileren her).

Du kan læse en anmeldelse af sæson 1 og sæson 2 her.

Justified – 6 sæsoner

FX’ Justified er ganske enkelt den bedste tv-western siden Deadwood. Og lige som Deadwood har den Timothy Olyphant i en hovedrolle. Nogle vil måske indvende, at der er for få heste og indianere til at kalde Justified en western, men det er fordi, deres definition er for snæver. Serien, der foregår i Kentuckys fattige mineområder kredsende om Harlan County, har en gammeldags gunslinger som omdrejningspunktet, og de mange røvere, gangstere, smuglere, hash-bønder og hillbillies i dette sydstatsunivers, der adskiller sig fra, hvad vi normalt ser skildret på tv, er rene westernkonventioner.

Serien er baseret på en novelle af Elmore Leonard (selvom hovedpersonen Raylan Givens optræder i et par romaner også), og som i forfatterens bøger og de andre film baseret på dem (Get Shorty, Out of Sight, Jackie Brown), så er der stor fokus på karakterer og dialog – de seks sæsoner har nogle af de mest velskrevne replikskifter på tv overhovedet samt et væld af mindeværdige karakterer. Og så får vi efter 78 episoder den bedste serieafslutning siden Breaking Bad. Justified har har tidligere været tilgængelig på Viaplay, men har længe været helt umulig at opdrive. Men serien er af så høj kvalitet, at den alene er hele Prime Video-abonnementet værd. Vi har en anmeldelse på bedding.

 

 

 

 

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.