TV-serier & streaming

Amazon Prime Video tilbyder begrænset udvalg i kæmpebutikken

Amazons bud på videostreaming, Som de lancerer under navnet Prime Video, åbnede ikke for danske kunder tids nok til at komme med i vores store test i nummer 44, men I skal ikke snydes for en anmeldelse.

Udvalg, udvalg, udvalg!

Skulle jeg prioritere, hvad der er vigtigt for en streamingtjeneste, så ville listen være som følger: Udvalg, brugervenlighed og apps. Prisen er selvfølgelig ikke uvæsentlig, men det er meget individuelt, hvor meget den enkelte kan betale, eller hvor meget, man vil acceptere at gå på kompromis med de tre andre faktorer, hvis bare prisen er lav nok. Og udvalget er Amazons akilleshæl.

Som altid er tjenestens udvalg begrænset af internationale aftaler om rettigheder og som altid er Danmark ladt ude i kulden. I lande som f.eks. England har Prime Video en lang række af HBO’s titler, så vil man gerne spare sit HBO-abonnement væk, så er Amazon et fint alternativ – I Danmark mangler den mulighed (fordi vi har HBO Nordic). Så udvalget af tv-serier er simpelthen ikke imponerende – men der er dog nogle, som man ikke finder andetsteds. F.eks. alle sæsoner af den fremragende komedie-serie Community eller samfulde seks sæsoner af den ligeledes stærkt underholdende Justify. Det største trækplaster her er dog Amazons egne serier, som den prisvindende Transparent, den gode krimi-adaption Bosch, alternativ historie i form af The Man In The High Castle og så Amazons dyreste satsning – det nye Top Gear med ny identitet og gamle værter i The Grand Tour.

Apps og brugervenlighed

Amazons apps til pc, mobilenheder og fjernsyn fungerer fint. Det er nemt at komme i gang, butikken er overskuelig og tjenesten husker, hvor du er nået til, på tværs af enheder. En detalje, du skal være opmærksom på, er at har du den almindelige Prime (der også tilbyder billigere fragt og andre fordele), så er Prime Video inklusive, men du skal bruge Amazons almindelige butik – og her løber du konstant ind i serier, som du ikke har adgang til i Danmark, men først i form af en fejlmeddelelse adskillige trin inde i processen. Og du skal kontakte kundeservice, for at koble din engelske Amazon-konto på Prime Video, så du kan bruge apps. Men den store Prime-pakke tilbyder heller ikke meget for danske kunder og introduktionsprisen på Prime Video er så lav, at det er den løsning, du bør vælge.

Superbiler i HDR

Rejser du til udlandet kan du downloade et begrænset antal serier og tage med. Meget begrænset. En anden smart feature, hvis du er en af dem, der bor et sted med begrænset båndbredde – eller streamer via mobil eller andet med en øvre grænse – er at du kan vælge kvaliteten af din strøm ned. Prime Video tilbyder også indhold i 4K, men her er det lidt uklart, hvad der er tilgængeligt i Danmark – pt. Er det vist kun The Grand Tour, der udsendes i HDR globalt.

Amazon Prime Video findes på de fleste platforme som spillekonsoller, nyere smart tv, IOS og Android – du kan dog ikke få appen til Google Chromecast eller Apple TV. Det skyldes nok, at Amazon laver et konkurrerende produkt med deres FireTV. Men begrænsende er det.

Om Amazon Prime Video er prisen værd, afhænger nok mest af, hvor meget du higer efter at se Amazons egne serier – så lang tid prisen er så lav som den nuværende introduktionspris, er det afgjort værd at prøve. Men ryger prisen op i samme luftlag som f.eks. Netflix, så skal Amazon virkelig oppe sig i forhold til udvalget.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.