×
Gadgets

Adblock Plus: Nu med flere reklamer

Her gik du måske og troede, at Adblock bare var en flok søde nørder, der ville hjælpe dig med at undgå de mange annoncer på hjemmesider. Men så simpelt er det ikke, for der er ikke noget der er gratis – heller ikke at lave Adblock. Derfor lavede firmaet bag, Eyeo, i 2011 en liste over “strategiske partnere”, der kunne købe sig til at slippe igennem filteret. I første omgang var det kun helt store firmaer som Microsoft, Google og Amazon, der betalte sig forbi filteret – men nu har firmaet udvidet listen, så der er langt over 300 annoncører, der er med i “ordningen”, blandt andet Taboola – du ved, dem med “Måske vil du også kunne lide” og “Around the web”. Indhold, der forsøger at udgive sig for redaktionelt indhold, men som reelt er reklamer.

Tager 30%

Adblock tager 30% af indtægterne fra de annoncer, der ellers ikke vil blive vist, og det er der altså rigtigt mange virksomheder, der nu efterhånden er sprunget på. Det er – på trods af den lidt afpresningsagtige metode – fuldt ud lovligt, omend flere tyske medier har sagsøgt Adblock for netop afpresning.

Adblock har indtil videre ikke villet offentliggøre deres “white list” – men dele af den slap ud sidste år, og er altså nu blevet udvidet på en konference i London tidligere på ugen.

Funktionen, der tillader annoncer fra annoncører der betaler Adblock er slået til som standard – men du kan altså slå den fra. Følgende skriver Adblock, at du skal gøre hvis du helt vil undgå reklamer:

Chrome, Maxthon, Opera, Safari – Click the Adblock Plus icon and select Options. Uncheck Allow some nonintrusive advertising.

Firefox – Click the Adblock Plus icon and select Filter preferences. Uncheck Allow some nonintrusive advertising.

Internet Explorer – Click the Adblock Plus icon and select Settings. Uncheck Allow some nonintrusive advertising.

Adblock Browser for Android – Open Settings, tap Ad blocking > Configure Acceptable Ads and uncheck Allow some nonintrusive advertising.

Adblock Browser for iOS – Open Settings, tap Adblock Plus > Acceptable Ads and uncheck Allow some nonintrusive ads.

Adblock Plus for iOS – Open Adblock Plus for iOS from the Home menu, tap the Settings icon > Acceptable Ads and uncheck Allow some nonintrusive ads.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.