×
TeknologiTophistorie

Alle brinttankstationer i Danmark lukkes

Brintbilerne har spøgt i kulissen i årevis. Nu bliver indtoget betragteligt sværere, da samtlige danske brinttankstationer lukkes.

Planen var ellers klar. Frem mod 2024 skulle der stå 19 brinttankstationer klar i Danmark. Det var udmeldingen fra virksomheden Everfuel, som i 2020 overtog driften af samtlige stationer.

Men nu er den plan skrinlagt. Everfuel lukker for samtlige brinttankstationer i Danmark. Det kan Energiwatch fortælle.

Læs også: Verdens første brintfly er i luften

I skrivende er der stationer i Århus, Kolding og København. Nye planlagte stationer sættes på pause.

“Den grønne brintproduktion i Danmark er ikke klar endnu. Hverken elektrolysen, tankbilerne eller stationerne har været så modne som forventet, da vi skød vores ambitioner i gang. Kombineret med, at der slet ikke har været nogen volumen fra køretøjsproducenterne, har det gjort det svært at finde forretningsmodellen i at drive brintstationer,” fortæller Everfuels administrerende direktør, Jacob Krogsgaard, til Energiwatch.

I skrivende stund er der indregistreret i alt 10 brintbiler til privatbrug i Danmark. I alt er der 136 styks, hvoraf de fleste fungerer som delebiler eller taxaer.

I følge De Danske Bilimportører, så er der to brintbiler tilgængelige herhjemme. Det drejer sig om Hyundai NEXO og Toyota Mirai.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.